SEBs konto hoidmine hakkab maksma 30 senti kuus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit. Foto: Arvo Tarmula

SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit. Foto: Arvo Tarmula

SEB jõustab 1. novembrist uue hinnakirja, mille olulisim muudatus on arvelduskonto kuutasu 30 senti erakliendile ja üks euro ärikliendile, kuid kõikide SEB arvelduspakettidega on arvelduskonto endiselt kuutasuta.

Pank põhjendas seda riiklike regulatsioonidega, mis on teinud pangateenuse kallimaks. „Kui regulatsioonidest tulenevaid kulusid katta täielikult läbi teenuste hindade, siis puudutab see eelkõige aktiivseid kliente. Meie hinnangul ei ole see õiglane ja seetõttu kehtestame arvelduskonto kuutasu, millega vähem aktiivsed kliendid panustavad regulatsioonide karmistumisest tulenevate kohustuste kulude katmisse,“ kommenteeris SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

„Ligi 90 protsenti SEB kodupanga eraklientidest on valinud endale sobiliku arvelduspaketi, sest see on soodsaim viis igapäevaste pangatoimingute tegemiseks,“ ütles Vaikmäe-Koit.

Hinnakirja muudatuste ning uute arveldustingimuste ja arvelduskonto lepingu tingimustega on võimalik tutvuda alates 1. septembrist kõikides SEB pangakontorites ning kodulehe aadressil www.seb.ee/muudatused_alates_01112015. Hinnakirja muudatused puudutavad ka sularahatehinguid, maksete ja arveldustega seotud teenuseid, laenude ja pangakaartide teenustasusid ning täiendavaid teenuseid. Lisaks uuele hinnakirjale, jõustuvad 1. novembrist muudatused ka arveldustingimustes ja arvelduskonto lepingu tingimustes. Arvelduskonto lepingu tingimustes muudab SEB punkte, mis puudutavad valuutade hoidmist kontol, teenustasude maksmist, vastutust ja lepingu lõpetamist. Arveldustingimustes täpsustab SEB sõnastust ja muudab vastutuse tingimusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
8 aastat tagasi

võrdse kohtlemise jms. põhimõtet järgides- kas inimesel poleks õigus küsida oma töötasu sularahas? kui pankades igasuguse liigutuse (isegi mitteliigutuse, vaid ainuüksi oma raha pangas hoidmise) eest tuleb maksta, siis mul peaks olema õigus valida, kuidas ma oma töötasu tahan kätte saada. Oma asi, kuidas arveldan.

Sass
8 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Ikka võid küsida.

kolerast
8 aastat tagasi

Pangajuutlusel sai raha otsa.

Kübe
8 aastat tagasi

Sellepärast mul pangaarvet polegi. Söömeri pärast ka.

qw
8 aastat tagasi

Minu hinnangul on just normaalne, et need, kes rohkem kasutavad, ka rohkem maksavad.

nuy
8 aastat tagasi

vaesed pangad vötkem viimast seakari

liigkasuvõtja
8 aastat tagasi

Esialgu jah 0,3 eurot, aga meie hinnangul ei ole see õiglane. Omanik ootab, et edaspidi kasum suureneb veelgi ja küll me selle 30 senti ümmardame 1 euroni. Kannatust, armsad kliendid

ajutine pääsetee
8 aastat tagasi
Reply to  liigkasuvõtja

ei ole ju nii keeruline endale pakett vormistada. Esialgu vähemalt siis maksma ei hakka, mis ei tähenda, et tulevikus mingi nõks välja ei mõelda.