Maavalitsused on tänasest rahandusministeeriumi haldusalas

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Maavalitsus

1. septembrist tegutsevad siseministeeriumi regionaalvaldkonna osakonnad rahandusministeeriumi valitsemisalas, sh on ka maavalitsused.

Rahandusministeeriumis alustavad tööd regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet ja temale alluvad regionaalhalduse, regionaalarengu ja planeeringute osakonnad, samuti alluvad maavalitsused edaspidi rahandusministeeriumile. Need üksused on riigihalduse ministri Arto Aasa vastutusvaldkonnas. Kokku tuli Endla tänav 13 asuvasse rahandusministeeriumisse siseministeeriumist tööle 58 inimest.

Lääne maavanema kt Kristel Jupits ütles Lääne Elule, et see osa maavalitsuse tööst, mis seondub siseturvalisuse ja perekonnatoimingutega, jääb endiselt siseministeeriumi hallata. Samuti teeb maavalitsus koostööd teiste ministeeriumitega, sest maavalitsuse tegevus puudutab mitmesuguseid eluvaldkondi.

Jupitsa sõnul oli ministeeriumi vahetus loogiline, sest ka riigihalduse minister on rahandusministeeriumi üks osa.

Regionaalhalduse osakonna põhiülesanne on analüüsida, kavandada ja koordineerida riigi kohaliku omavalitsuse ja regionaalhalduse poliitikat. Osakonna suurim proovikivi on haldusreformi läbiviimine. Osakond tegeleb ka maavalitsuste arengusuundade planeerimisega, kohalike omavalitsuste infosüsteemide arendamisega ja kavandab Eesti kohanimede poliitikat, selgitas Armo Vask rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast.

Regionaalarengu osakond planeerib Eesti regionaalarengut, koordineerib siseriiklikke ja välisrahastusega toetusprogramme, et tagada piirkondade ühtlane areng. Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetusega hoogustatakse ettevõtluse arendamist väljaspool Tallinna ja Tartu linnapiirkondi. Siseriiklikest programmidest on loodud näiteks väikesaarte programm, et tagada Eesti väikesaartel esmatähtsad teenused, ja kergliiklusteede toetusskeem, mille eesmärk on aidata kaasa liiklusohutuse suurendamisele Eesti teedel.

Planeeringute osakonna põhiülesanne on ruumilise planeerimise alase tegevuse korraldamine ja järelevalve tegemine. Selle alusdokument on 2012. aastal valitsuses heaks kiidetud üleriigiline planeering „Eesti 2030+“. Dokumendi peaeesmärk on tagada elamisvõimalused Eesti igas asustatud paigas, mis eeldab kvaliteetset elukeskkonda ning häid ja mugavaid liikumisvõimalusi.

Ajutiselt, ületoomise protsessi lõpuni on võimalik regionaalvaldkonda puudutavat infot ja dokumente jätkuvalt leida siseministeeriumi kodulehelt www.siseministeerium.ee. Töötajate uued kontaktandmed on kättesaadavad rahandusministeeriumi kodulehelt  http://www.fin.ee/kontaktid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments