Lääne Elu paberleht teisipäeval, 1. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

lel0109001

Haapsalu pagulasühing tahab pakkuda keeleõpet

Pagulastele keeleõppe, majutuse ja kohanemisabi pakkumine võib tuua Haapsallu kümneid tasuvaid töökohti. Seda kõike tahab Haapsalus pakkuda MTÜ Pagula. Et pagulaste teemaga ennast kurssi viia, on ettevõtja Koit Uus palganud MTÜ Pagula tegevjuhiks Kai Kanariku, kellel on Läänemaa arenduskeskuses töötamise ajast omavalitsuste-ga koostöö kogemus. MTÜ Pagula teeb koostööd sotsiaal- ja siseministeeriumiga. Eestis on veel vaid kaks pagulastega tegelevat MTÜd, need tegutsevad Tartus.

„Valge Daami saladus” saadeti pidulikult ajalukku

Pühapäeva õhtul mängiti viimast korda ülimenukaks saanud lavastust „Valge Daami saladus”. Viimasele etendusele tuli ka lavastuse muusika autor Toomas Lunge. Kolmel päeval käis etendust vaatamas umbes 3000 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Inimkaubandus+kui+võimalus
8 aastat tagasi

“astume EUst välja, paneme oma piirid kinni- keegi ei tule meile ja keegi ei lähe välja.Ei tea,mitu eestlast sellega nõus oleks ?” Väga rumal ja lapsik jutt mille peale ei viitsiks midagi arvata aga ega see mul tükki küljest võta. Läheb lahti. Et kohe kõik piirid kinni ja keegi ei tule ja keegi ei lähe? Miks on internatsidel kogu aeg sellised äärmuslikud näited? Muidugi kõik tulevad ja kõik lähevad vastavalt vajadusele sest inimesed võivad vabas maailmas reisida ja liikuda. Küll aga tuleb teha vahet sundmigratsioonil, inimeste ümberasustamisel teistesse riikidesse, inimkaubandusel ja reisimisel. Te ju teete sellel vahet? On ju põhimõtteline… Loe rohkem »

võimalus
8 aastat tagasi

astume EUst välja, paneme oma piirid kinni- keegi ei tule meile ja keegi ei lähe välja.Ei tea,mitu eestlast sellega nõus oleks ?

Inimkaubandus+kui+võimalus
8 aastat tagasi

Muuseas kes laulavad siin et tänu euroliidule me üldse elame ja hingame ja ilma euroliiduta ei tõuseks meil isegi päike ja me peame olema hirmus tänulikud ja kuulekad kuna mingid projektid said “eurotoetust” siis TEGELIKULT me ei võlgne euroliidule MITTE MIDAGI. Euroliit laiendab oma pankurite rahaga ISE OMA mõjusfääri ja tekitab pealesunnitud abitust ja sõltuvust. Euroliit ostab üles riike ja rahvaid ja territooriume JUST OMA mõjuvõimu suurendades ja seega ei ole me ka võlgu midagi. Me ei pea olema nõus pealesunnitud ja inimvaenulike otsustega. Muuseas see nn. euroraha on enamasti meie endi taskust juba varem mõne teise projekti raames ära… Loe rohkem »

õige
8 aastat tagasi

euroliidust saavad meie põllumehed kordades vähem toetust kui saksa põllumehed- solidaarsus?

Inimkaubandus+kui+võimalus
8 aastat tagasi

Alustame sellest kui mitu “pagulast” ärimees ISE OMA KOJU võtab, mitu ta oma sugulaste ja tuttavate koju vastu nende tahtmist pähe määrib. Kas ta räägib neile et me saame pappi, palju pappi? Et nad tulevad niikuinii ja siis tuleb “kasu lõigata”? Mis kasust te inimesed räägite? Kas te olete euroliidus täiesti sassi läinud? Inimkaubandus kui võimalus??? Nagu manitseb ka maakonnleht positiivselt mõtlema ja positiivset nägema? Oleme seda positiivsust saanud omal nahal tunda küll. 1939 aasta baaside leping oli ka selles valguses meile SUUR võimalus! Tuleb näha asju positiivselt! Nad oleks ju tulnud niikuinii! Muidugi tulevad nad niikuinii kui sa 100… Loe rohkem »

õige
8 aastat tagasi

see kommenteerija tõi väga olulise punkti välja. Avaldatud on andmed mis näitavad et itaalia maffia viimase aasta kõige suuremad kasumid ei ole enam narkost vaid inimkaubandusest. Ja tahame soodustada seda? See kommentar toob välja osade inimeste mõtteviisi- keda on igal ajal. Jah, ka peale sõda olid küüditajad, pealekaebajad ja varanduste omale tassijad eestlased- noh, niikuinii ju…. Kole küll, kui rasked ajad inimeste hinged nii mustaks määrivad. Aga teisalt- näitavad, kes meie kõrval tegelikult elavad. Ei ole ajalugu sugugi kuhugi kadunud, samad tüübid ikka siinsamas olemas.

to absoluutselt
8 aastat tagasi

no mis suurt kasumit ettevõte saab,kui see kuulub hoopis teisele riigile ? Kalev, Rakvere lihatööstus ja palju teisi.Kasum läheb ju välismaale.Meile jääb töörõõm orjapalga eest.

kena
8 aastat tagasi

kasu said kunagised omanikud – see on meil levinud arusaam ettevõtlusest – kui asi hakkab tööle siis müüakse kena kopika eest maha, ükskõik kellele, eestlasest asutajad omanikud ei oska või ei taha asjaga edasi tegeleda kui muutub rutiiniks. Loomulikult edaspidi läheb kasum uute omanike kukrusse ja kui välismaalastele müüdi siis ka välismaale. Meile jääbki töörõõm senikaua kui ei ole aatelisi või lihtsalt patriootlike kohalikke ärimehi, kelle eesmärk oleks pikas perspektiivis midagi enamat korda saata,kui kiire raha teenimine, millega bemmile uued kummid muretseda.

einoh
8 aastat tagasi

Mina lõpetan Lääne Elu tellimise ära, sest postkasti tuuakse see alles peale lõunat, varem sai hommikukohvi juurde lehte lugeda. Kuuldavasti on Haapsalus postifirma lahti lasknud 8 töötajat. Nüüd tassib pealelõunane reklaamivedaja ka Lääne Elu, pozoor.

Ei!
8 aastat tagasi

Lihtsalt pole sõnu…….nii kurb on elada lollidemaal.

56
8 aastat tagasi

Ma mõistaks neid “aitajaid”, kui eesmärk oleks õilis tõesti aidata sõjapõgenikke, aga artiklist selgub, et eesmärk on raha teenida nende pealt. See on küll ju alatu ettevõtmine – teenida teise inimese õnnetuse pealt.Piiblis on öeldud mida inimene külvab seda ta ka lõikab – kui külvame alatust siis on ainult aja küsimus millal lõikame seda et meiega alatult käitutakse. Teadagi on külv lõikusest palju kordi suurem. Aga tundub, et enamus neist ei ole sõjapõgenikud vaid kes ja miks selle jama korraldas saame teada mõni aeg hiljem.

56
8 aastat tagasi
Reply to  56

Vabandust: mitte külv lõikusest vaid lõikus külvist.

naine
8 aastat tagasi

Uusi jutt on õige,pääsu pole neist nagunii,seega tuleb võimalikult palju kasumit lõigata.Midagi pole teha,valitsus on ammu oma jah sõna öelnud,võite end siin kasvõi surmuks protestida.Sama loll on end rinda taguda ja kaagutada,meil pole kedagi vaja ,saame ise hakkama.Reaalsus näitab aga midagi muud.Üksik pisike riik ei suuda kaua eksisteerida.Lugege üle mitu ettevõtet on Eestle jäänud ? Kõik on maha müüdud ….ja siis veel keegi usub,te tuleme ise toime.Praegugi oleme veel hinges tänu EUrahadele ja sellele,et pool Eestit Soomes töötab.

oot-oot
8 aastat tagasi
Reply to  naine

Täpsusta, kes hakkab kasumit lõikama? Kirjapilt näitab, et kuulud ise mingisse pagulasrühma.

armas+taevas
8 aastat tagasi
Reply to  naine

ja selleks et Eesti konkurentsi võimet tõsta on vaja siia tuua massiliselt muslimeid? Siis saavad uusid/mäesalud ja nende p..sse pugejad tallalakkujad kasu ja ülejäänud inimesed peavad siis “tasuva” palga eest neid teenima hakkama? See on siis see ettevõtlus mille järele kõik inimesed janunevad?

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  naine

Vene ajal kuulutasid, et ilma N. Liiduta on meie rahval ots pea. Nüüd mingi uus luul. Kui suur soov küürutada, siis võiks seda kuskil mujal omaette teha…

absoluutselt
8 aastat tagasi
Reply to  naine

vale loogika. Maha on ettevõtted müüdud ikka kasu saamise eesmärgil mitte seetõttu, et toime pole tuldud. Muidu polekski neid olnud võimalik müüa. Mis puutub pagulaste pealt teenimisse – siis loomulikult Uus jt. seltsimehed, kellel 60+ aastaid saavad oma papi kätte ja panevad selleks ajaks kõrvad pea alla kui tegelikud probleemid peale hakkavad – üldine statistika näitab seda, et esimene migrantide laine võib olla isegi kuigivõrd püüdlik kohanemisel aga järgnevad põlvkonnad seda enam kidlasti ei ole.

Triibik.
8 aastat tagasi

Vormsi ja veel mitme valla volikogud arvestavad oma rahva (valijate) arvamuse ja reaalse olukorraga. Haapsalu linnavòim(ref) seda kindlasti ei tee. Tasuta elamine ja abiraha leitakse neile hetkega. Kahtlen vàga,kas rahvas jàrgmistel valimistel neid nn. heategijaid enam valib.