Igor Prins hakkab juhendama Läänemaa U-17 eliitliiga meeskonda

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Prins

Igor Prins asub loodava Läänemaa U17 eliitmeeskonna etteotsa. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) sõlmis lepingu Igor Prinsiga, kes asub tööle Läänemaa U-17 eliitliiga juhendajana.

Tegu on esimese treenerid puudutava sammuga. Eesmärk on U-17 eliitliiga viimine uuele sportlikule tasemele ja tippjalgpalli eelduste loomine piirkondades, kust praegu kõrgemas seltskonnas klubisid ei mängi.

„Analüüsisime põhjalikult noortetöö hetkeseisu ja selle tulemuseks on U-17 eliitliiga reform. Samuti eeldame, et tähelepanu U-17 eliitliigale peaks vähendama sportlikke pingeid ja survet tulemustele nooremates vanuseklassides,” selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

„Enne reformi elluviimist pidasime maakondlikud koosolekud kohtades, kus täna tippjalgpall puudub. Üks konkreetne tegevus, mille kokku leppisime, on tipptreeneri palkamine jalgpalliliidu poolt ja piirkonda tegutsema saatmine. Jalgpalli ühtlase arengu tagamiseks on tegemist  hädavajaliku investeeringuga, andes lisamõõtme ja võimaluse ka meie  ahtale tipptreenerite tööjõuturule, kus konkurentsi hoidmiseks ja jalgpalli arenguks on vajalik võimalikult suur arv harrastajaid,” lisas Pohlak.

Eesti koondises 20 mängu pidanud ja nii mängija kui ka treenerina Eesti meistriks tulnud Igor Prins ütles, et võttis uue väljakutse vastu väga positiivselt. „See on vajalik algatus. Minu esimene ülesanne on koostöös Läänemaa klubidega U-17 eliitliiga võistkonna kokkupanek. Juba homme on  kavas esimene kohtumine sealsete treeneritega. Lähiajal tahan kohtuda kõigi piirkonna klubidega. Lisaks U-17 eliitliigale olen vajadusel nõu ja jõuga abiks ka mujal,” rääkis Prins.

Prins tunnistas, et töö noortega on talle kui treenerile uus kogemus. „Pärast mängijakarjääri lõppu hakkasin kohe meeste juhendajaks. Nüüd laon ka mina treenerina endale uue teadmistekorruse ja usun, et see on arenguks oluline,“ märkis Prins.

Läänemaa Jalgpalliklubi juhatuse liige Tiit Koel ütles, et alaliidu projekt võeti positiivselt vastu. „Näen selles võimalust meie noortele ja ka meie treeneritele. Läänemaal on potentsiaali, mille kasutamiseks kulub väljastpoolt tulev kogemus ära,“ lausus Koel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments