Homme julgestavad vabatahtlikud laste kooliteed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

1. september, politsei, vabatahtlikud. Arvo Tarmula

Esimesel koolipäeval on ülekäiguradade ja ristmike juures korrakaitsjad koos vabatahtlikega, et tagada liiklejatele turvaline teekond.

Haapsalu politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Tiina Mati sõnul on kõige rohkem vabatahtlikke kaasatud Haapsalus, kus kõige rohkem koole ja ka kõige tihdam liiklus. „Väiksemates kohtades, kus koolibuss toob lapsed koolimaja ukse ette, pole koolitee nii ohtlik,” lisas ta.

Lisaks kooliesistele ülekäiguradadele jälgivad vabatahtlikud koos politseinikega liiklust peamistel kooliteele jäävatel ülekäiguradadel. Matt tõi näiteks Kastani poe, Lihula maanteel, Niine bussipeatuse, kaubamaja, Kalda tänava juures asuvad ülekäigurajad. Haapsalus ja Uuemõisas tulevad vabatahtlikena appi mitmesguste elualade esindajad ja kaasa lööb ka neli maavalitsuse töötajat. 

Lääne-Nigula valla keskustes Ristil, Paliveres, Taeblas ja Linnamäel aitavad laste kooliteed turvalisemaks muuta vallavalitsuse töötajad. Lihulas ja Kullmaal jälgib laste kooliminekut piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal.

Tiina Mati sõnul tulevad vabatahtlikud hea meelega 1. septembril politseile appi. „Palju on neid, kes juba mitu aastat käinud ja nad tulevad juba enne kooli algust ütlema, et on ka sel aastal valmis appi tulema,” ütles noorsoopolitseinik. Ta lisas, et eriti tore on, et abiks käivad ka omavalitsuste töötajad. Matt tõi näiteks Lääne-Nigula, kus piirkonnapolitseinik valla poole pöördus ja sotsiaaltöötajad olid kohe valmis appi tulema. 

Lääne prefektuuris kaasatakse abipolitseinikke ja vabatahtlikke 1. septembril kooliteed turvalisemaks muutma neljandat aastat.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
FREDERIK
8 aastat tagasi

olid mõned ju…kel pole autojuhilube isegi…

Ohjah
8 aastat tagasi

Ma ei näinud täna küll mitte kedagi

ott
8 aastat tagasi

Ega nad ometi töötajast ei tule!