Täna toimub Haapsalu esimene käsitööõlle festival

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

IMG_3418Üks õllefestivali korraldajatest Marko Kasepalu räägib erinevatest õllestiilidest ja uudispruulidest, mida laupäeval Cafe Hugi juures proovida saab. Foto: Arvo Tarmula

Sel laupäeval toimub promenaadil Cafe Hugo juures Haapsalu esimene käsitööõlle festival, mille korraldajad loodavad, et sellest saab tore traditsioon.

Õllepeo korraldajateks on kolm Haapsalust pärit meest, vennad Marko ja Meelis Kasepalu ning Harly Holm, kes peavad koos Voldi Pruulikoda ning Cafe Hugo.

„Käsitööõlu on Eestis aina rohkem populaarsust kogumas ja viimastel aastatel on tekkinud palju väikseid pruulikodasid. Nii tuligi mõte pakkuda väikeste tegijate õllesid ühiselt läänlastele ja teistele inimestele, kes sel nädalavahetusel Haapsallu tulevad,“ selgitas Marko Kasepalu.

„Meil on palju sõpru ja tuttavaid, kes teevad ka õlut ja nii see läks. Üks meie kindel soov ja tahtmine oli ka see, et kui teha, siis suvel ja vabas õhus, et oleks mõnus,“ lisas Harly Holm.

Niisiis helistati oma sõbrad-tuttavad läbi ja nad olid rõõmuga nõus Haapsallu tulema. „Rõhk oli pigem väiksematel tegijatel, nagu me isegi,“ selgitas Holm kutsututest rääkides.

Nimekiri pruulikodadest, kes laupäeval oma letid promenaadil püsti panevad, on aga muljetavaldav. „Tõesti, tulemas on ka sellised pruulikojad, kelle nime Eestist juba rohkem teatakse. Näiteks Vormsi pruulikoda, mille omanik on ka Haapsalust pärit Arkadi Tammik, siis Pühaste pruulikoda, mis on kindlasti üks tuleviku suurtest tegijatest. Üks huvitav tegija on Sori, mis on eestlaste ja soomlaste koostööprojekt. Eesti turul on juba kanda kinnitanud ka Hampelmann. Aga on ka palju selliseid väikseid tegijad, kes kodus õlletegemist katsetavad – kindlasti tasub ka nende tooteid proovida,“ rääkis Kasepalu.

Haapsalut esindab lisaks Voldile ka Hopsolu pruulikoda. Samuti tuleb Haapsalu inimeste jaoks juba koduseks saanud käsitööõlle pood Uba ja Humal esitlema enda tehtud pruuli.

Käsitööõlu erineb suurtootjate omadest reeglina suurema humalasisalduse ja mitmekesiste linnasevariatsioonide poolest, mis pakub Kasepalu sõnul kindlasti palju toredaid maitseelamusi.

Laupäeval alates 16-st ootavad Cafe Hugo juures õllesõpru 16 Eesti väike- ja kodupruulijat, et oma märjukesi tutvustada. Kuna kaardimakse võimalust festivalialal pole, palutakse kaasa võtta sularaha, vanust tõendav dokument ja mõistagi hea tuju. Sissepääsu eest küsitakse 5 eurot.

Mõistagi käib sellise ürituse juurde ka muusika ja meelelahutus, mida pakuvad Antti Kammiste, Anna Curly Duo ja DJ Cortes.

Haapsalu esimesel käsitööõlle festivalil osalevad:

Pühaste Pruulikoda
Käbliku Pruulikoda
SORI Pruulikoda
Kalamaja Pruulikoda
nanoPruul
Hampelmann Pruulikoda
Nöösker Pruulikoda
Hopsolu Pruulikoda
Munga Pruulikoda
Toht Käsitööõlled
Voldi Pruulikoda
Jaanihanso Siidrivabrik
Kpl. Uba ja Humal
Pruulikeskus Gambrinus
Vormsi Pruulikoda
Tanker Pruulikoda

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments