Lasteraamatukogus saab õppida unistama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Reedel ja laupäeval saab lasteraamatukogus osaleda lugemisele õhutaja ja jutustaja Agneta Mölleri jutuvestmisõpitoas, Valge Daami päevadel keskendub ta unistustele ja unistamisele.

„Mölleri õpitubade eesmärk on elavdada lugemist ning teha seda koostöös raamatukogu, kooli ja koduga,” ütles Läänemaa keskraamatukogu lugejakoolituse peaspetsialist Teele Jurtom. „Oma õpitoas tutvustab ta eri meetodeid, innustamaks ja inspireerimaks lugemist.”

Agneta Mölleri elamustunnid koosnevad suulisest jutustamisest, valjuhäälsest lugemisest, massaaži- ja taskulambimuinasjuttude ettelugemisest ja muustki säärasest. Agneta Möller nimetab seda ise „lõbulugemiseks”.

Jurtom kutsub õpitoast osa võtma laste lugemisjuhte ehk lapsevanemaid, lasteaedade ja koolide õpetajaid, loovtegevuse- ja huvijuhte, noorsootöötajaid, raamatukogutöötajaid, kirjanikke, illustraatoreid, lapsi ja teisigi. „Jutuvestmisõpituba sobib nii eelkooli- kui ka kooliealistele lastele ja nende vanematele,” lisas ta.

Agneta Möller elab Soomes ja on varem Haapsalus esinenud kahel korral muinasjutukonverentsil. Esimesel külastusel tegi ta praktilise õpitoa, kus tutvustas oma võtteid ja meetodeid töös laste ja raamatutega.

„Teisel korral pani ta aga kõik üksteisele seljamassaaži tegema, ise samal ajal lugusid jutustades, mis on ka üks tema meetodeid,” meenutas Jurtom.

Senine sihtrühm on olnud täiskasvanud, kes tegelevad noorte ja lastega. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments