Mida teeb aselinnapea Peeter Vikman Facebooki pagulastevastases grupis?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter VikmanAselinnapea Peeter Vikman.  Foto: Katrin Pärnpuu

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman (Keskerakond) ei oska täpselt seletada, mis asjaoludel ta kaks kuud tagasi Facebooki grupi “Ei pagulasmassidele – Läänemaa” liikmeks sai.

Tegemist on Facebooki avaliku grupiga, millel on 199 liiget. Lisaks Vikmanile on selle liikmete seas ka teisi tuntud Läänemaa inimesi. Kogukonna motoks on: “Siia klubisse on teretulnud Läänemaa inimesed, kes tunnevad muret Eesti maa ja rahva tuleviku pärast!! Ei ühtegi pagulast!!!! Ühineme!!” (kirjaviis muutmata – toim.)

„Ma olen ausalt öelda üsna imestunud, et ma sellises grupis olen,“ ütles Vikman Lääne Elule. Vikmani on Facebooki andmete põhjal gruppi lisanud inimene, keda ta enda kinnitusel tunneb, kuid aselinnapea ütles, et aktiivset soovi pole ta enda mäletamist mööda grupiga liitumiseks avaldanud.

„Kaks kuud tagasi hakkas pagulaste teema eriti aktuaalseks muutuma ja ma ei saa välistada, et ma info saamiseks Facebookis kuskil klikkisin. Võis olla nii, et seal jagati mingit infot ja tahtsin näha, mida seal kirjutatakse,“ rääkis Vikman.

Grupis on linke videotele, mis kujutavad pagulaste, peamiselt muslimite mitte just rahumeelseid aktsioone Euroopa riikides, ja linke välis- ning kohalikus meedias avaldatud lugudele.

„Ma ei saa öelda, et ma olen selle poolt, et pagulasi palju tuleb,“ ütles Vikman vastuseks küsimusele, milline on tema seisukoht pagulaste küsimuses. „Teisest küljest ma saan aru, et vastu pole ka mõtet olla. On nii palju infot, mida on vaja teada enne, kui üldse mingit konkreetset seisukohta võtta,“ märkis aselinnapea.

Vikmani sõnul on teema väga oluline ja sellest tuleb rääkida pigem rohkem kui vähem. „Mida rohkem inimesi informeeritakse, seda vähem on asjatuid hirme, mida praegu on minu maitse jaoks liiga palju,“ ütles aselinnapea, rõhutades, et probleemide olemasolu ei saa eitada ja on arusaadav, kui inimesed ei tunne ennast teistes Euroopa riikides toimuva taustal just üleliia turvaliselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lendur
8 aastat tagasi

Mis asi on veisbuuk

kodanik
8 aastat tagasi

millest selline mittetoleratsus ajakirjanduse poolt? kas inimene ei tohi olla erinevates gruppides- kas ajakirjandusele on antud juhised olla pagulaste poolt ja kui kedagi kasvõi “kahtlustada” nende vastu olemises siis tuleks algatada kohe nõiajaht? Üleüldise tolerantsuse retoorika juures on kummaline märgata, et kui inimestel on pagulaste suhtes kas ettevaatlik, kriitiline või isegi negatiivne hoiak, siis kõige agaramalt tolerantsi kuulutavad seltskonnad tormavad neile igal moel kallale…

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Elagu sallivus! Maha kõik, kes nii ei arva! 🙂

Tont.
8 aastat tagasi

Kui me tahame oma lastele praeguse elukeskkonna sàilimist,siis loomulikult tulebki moslemi illegaalide vastu olla! Huvitav riik meil -osa elab allpool vaesuspiiri ning kogu elu makse maksnud pensionàrid peavad 300 euriga àra elama,sest raha lihtsalt pole.Kyll on seda piisavalt illegaalide ùlal pidamiseks.Aga ex ootame valimised àra. ?

kahjuks
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

valimisi võltsitakse, e valimisi kohe kindlalt.

Mihkel
8 aastat tagasi

Mr. Vikman teeb tugevat PR tööd. Arvutivaldkonnas on ta varsti juba tegija. Hea seegi.

Hr. Vikman oskab igast olukorrast välja keerutada
8 aastat tagasi

Mäletan, et mõni aeg tagasi oli uudis, kus hr. VIkman oli sattunud segastel asjaoludel geiportaali. Lisaks meenub loomulikult see loomakaitse seltsi hääletustulemuste võltsimine. Mis on nende lugude puhul ühist- härra Vikman kehitab alati õlgu ja väidab, et tema ei tea, kuidas nii juhtuda sai.. Huvitav, kuidas ühel mehel sedavõrd palju internetisekeldusi.

R.S
8 aastat tagasi

Tegelt ta peaks uhke olema selle üle et ta seal grupis on.Kõigile ju ei pea meeldima,et mingi neegrikari Eestisse tahetakse tuua.

prohvet
8 aastat tagasi

Tuleb aeg kus meie kõikide kommentaarid avalikustatakse koos täisnimedega.Oi seda häbi otsa siis…

Leida
8 aastat tagasi

Lääne Elu, päriselt ka selline artikkel?

Naljamees
8 aastat tagasi

Vikman vist ei saa ikka veel aru, mis ametis ta üldse on. Andis mõni aeg tagasi TV2-le intervjuu, milles mängis sõna otseses mõttes LOLL-i, nüüd jällegi. Kuidas sai seesugune mees arvuteid koolis õpetada, kui ta on arvutites võhik? Oma käitumistega tegutseb ta nagu teismeline, kellele pole veel mõistus järele jõudnud.

maali
8 aastat tagasi
Reply to  Naljamees

ma ei saa üldse probleemist aru,mina olen nt puutetundliku ekraani tõttu võõrastele inimestele sõbrakutseid kogemata saatnud 😀 korduvalt!!!!

prp
8 aastat tagasi

tegelikult siiski päris piinlik vastus, et nagu ise küll ei tea, kuhu klikin ja millega liitun. nagu ei taha pagulasi siia ja nagu ega vastu ei ole ka, hahaa 😀 ikka täitsa konkreetne mehe jutt!! oioioi

56
8 aastat tagasi
Reply to  prp

Vastus on täpselt niisugune kuidas ajakirjanik selle kirja paneb, olenemata sellest kuidas vastaja tegelikult ütles.Ja tõde on lugeja ridade vahelt lugemise võimes kui ka elukogemuses.