Mandel: Linnamäe ostis Eesti Meedia norrakatelt ainuisikuliselt

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

posttimees

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli sõnul on nüüdseks selge, et Margus Linnamäe ostis ainuisikuliselt Eesti Meedia Norra Schibsted kontsernilt, mitte ei teinud seda Eesti Meedia juhtkond.

"Juhin uudistetihedas päevas tähelepanu, et kaks aastat tagasi PR-mullina avalikkusele esitletud versioon nagu ostaks Kadastik Postimehe, on oma õigele kohale loksunud. Margus Linnamäe realiseeris nüüd meestele antud laenud ja ettevõtted ametlikult mehe käes, kes nad tegelikult norrakatelt välja ostis," ütles Mandel sotsiaalmeedias.

Norra meediakontsern Schibsted allkirjastas 2013. aasta septembris Eesti Meedia juhi Mart Kadastikuga umbes 30 miljoni euro suuruse lepingu, millega Meedia Holding OÜ omandas kõik AS-i Eesti Meedia aktsiad. Meedia Holdingust kuulus toona 50 protsenti Tamm Meediale ja 50 protsenti UP Investile, mille omanik on Margus Linnamäe. Juhtkonna liikmete moodustatud Tamm Meediast omas Mart Kadastik 58 protsenti, Toomas Issak, Meelis Luht ja Andres Kull igaüks 14 protsenti.

Kolmapäeval teatas Margus Linnamäe, et Mart Kadastik, Meelis Luht, Andres Kull ja Toomas Issak müüvad oma osalused Eesti Meedias Linnamäele kuuluvale ettevõttele UP Invest; Eesti Meediat hakkab juhtima Sven Nuutmann ja Postimeest Janeck Uibo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments