Vargad viisid Lääne–Nigula vallamaja eest Eesti ja Euroopa Liidu lipud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lipp

Eesti lipp. Foto: Arhiiv

21. augustil varastati Lääne–Nigula vallamaja eest kolm lippu. Nöörid olid läbi lõigatud, lipud alla rebitud ja minema viidud, vahendas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. 

Varastatud lippude hulka kuulusid Eesti sini-must-valge trikoloor, Euroopa liitu sümboliseeriv lipp ja valla lipp. Kahju on 342 eurot. Süüteos kahtlustavana veel kedagi kinni peetud ei ole. 

Lääne–Nigula vallasekretär Kristi Sadulsepp kinnitas, et möödunud reede hommikul tööle tulles lippe maja ees enam ei olnud.

Varguse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pikker
8 aastat tagasi

Just-just !!! Vaadake kuupäevasid!
Kassapidajad ikka täpsed inimesed 🙂

Kassapidaja
8 aastat tagasi

Esimesest kommentaarist mõistsin , et Euroopa liidu lipp oli vardas ebaseaduslikult.

mis
8 aastat tagasi

Öö oli jahe,keegi võttis lipu appi.Kus videovalve on siis.

.....
8 aastat tagasi

Eile puudus Eesti lipp,täna olid kõik vardas. Kellele küll valla lippu vaja oli ja mis otstarbel,raske arvata.Või peeti sümboleid ebasobivaks….

Pikker
8 aastat tagasi

§ 11. Eesti lipu ja Euroopa Liidu lipu heiskamine
(1) Riigikogu, Vabariigi Presidendi, Vabariigi Valitsuse, Riigikohtu, Riigikontrolli, õiguskantsleri, ministeeriumi, Eesti Panga, Kaitseväe Peastaabi, maavalitsuse, valla- ja linnavolikogu ning valla- ja linnavalitsuse hoonele või hoone juures asuvatesse lipumastidesse heisatakse koos Eesti lipuga Euroopa Liidu lipp Euroopa päeval ja Euroopa Parlamendi valimise päeval.
[RT I 2008, 35, 213 – jõust. 01.01.2009]
(2) Vabariigi Valitsus määrab piiripunktid, kus koos Eesti lipuga heisatakse alaliselt Euroopa Liidu lipp.
(3) Eesti välisesinduse hoonel Euroopa Liidu lipu heiskamise kohta annab juhised välisminister. Euroopa Liidu lipp heisatakse koos Eesti riigilipuga.