Haapsalus on rinnatervise teabepäev, mammograafiakabineti avamine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu kultuurimaja rõdusaalis on kolmapäeval kell 12 rinnatervise teabepäev.

Rindade uuringutest ja rinnahaiguste ravist räägivad ning küsimustele vastavad dr Riina Kütner ja dr Maret Talk. Üritus on tasuta.

Läänemaa haiglas on samal ajal statsionaarse mammograafiakabineti pidulik avamine. Koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga loodud rinnauuringute kabinet on esimene omataoline piirkonnas, mis hõlmab nii Lääne-, Hiiu- kui ka Saaremaad. Uus kabinet võimaldab Läänemaa rinnaprobleemidega naistele kiirema juurdepääsu uuringutele.

Rinnavähk on naiste kõige sagedasem pahaloomuline haigus. Euroopas on rinnavähk esimesel kohal surmapõhjusena naistel vanuses 35-59. EL riikide naistel on elu jooksul risk haigestuda rinnavähki 1:8. Rinnavähi korral on otsustavalt tähtis jõuda ravile vähi varases staadiumis. Eesti Vähiregistri statistika järgi olid viie aasta pärast elus kõik naised, kellel diagnoositi rinnavähk I staadiumis aastatel 2005 kuni 2009.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments