Väikesed seakasvatajad lõpetavad tegevuse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Martna seakasvatus (13) (1300x867)

Seakasvatus. Foto: Arhiiv

Läänemaa veterinaarkeskuse peaspetsialisti Tõnu Eriku kinnitusel on algust tehtud kõigi seapidajate bioohutusnõuete täitmist puudutava erakorralise lauskontrolliga.

Erik ütles, et kõik loomapidajad peavad farmi ümber ehitama tara. See peab olema päris pikk, sest sellesse peavad jääma ka sööda- ja sõnnikuhoidla. Erik ütles, et kõik küsitletud väikesed loomapidajad, n-ö kaheseapidajad on lubanud loomakasvatuse lõpetada, sest taraehitus ja muud nõuded käivad üle jõu.

Erik lausus, et ei oska enne kontrolli lõppu öelda, kui palju seapidajaid oma tegevuse lõpetab.

Läänemaa suurimas, Atria seafarmis Linnamäel kasvab praegu 7000 siga. „Linnamäe seafarm teeb kõik endast oleneva, et ohtlik katk sealaudast eemal hoida,” sõnas Erik. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ammu
8 aastat tagasi

On teada et riiki valitsevad ebanormaalsed inimesed. Käsutäitjad kes ei mõtle oma peaga.

Soomlane
8 aastat tagasi
Reply to  Ammu

Järeldused on muidugi õiged, aga kui nii on siis, miks et sellele valitsusele palka maksate kes teie huvides ei toimi. Valitsus peab teenindama rahvast mitte rahvast valitust. Kui rahvas teenindab valitsuste siis kehtib teil siin eestis nõukogude kord ju edasi.

Külamees
8 aastat tagasi

Kuidagi imelik kukub välja jah- raskeid probleeme on ju põhjustanud pigem suured farmid kus nõuded ka nagu täidetud olid.

tuletaevas+appi
8 aastat tagasi
Reply to  Külamees

täpselt!

kodanik
8 aastat tagasi

Kui riik kehtestab lühikese tähtajaga erandlikud nõuded, mille motiveeritus ja argumenteeritus on pehmelt öeldes kehvakesed ning sisuliselt nõuab väikestelt taludelt suurte investeeringute tegemist, siis on ainumõeldav ka vastava toetusskeemi olemasolu. Seda ei ole. Sisuliselt on inimesed nurka aetud. Kummaline on seegi, et kui avalik info ütleb, et nakkust levitavad ka kärbsed ja muud putukad, siis kuidas nüüd see tara nende vastu aitab. Seega mõttetu nõue juba eos. Ainuke resultaat on väiketalupidamiste kadumine maalt, kus niigi töökohad ja elu laiemas plaanis välja on surutud. Riigi asi oleks lüüa eraldi süsteemid, mis ikka elu maapiirkondades alles hoiaks, mujal maailmas on linnastumise vältimiseks… Loe rohkem »

Kuglimugli
8 aastat tagasi

Efa riik tule iga seakasvataja elamise ümber tara tegema, naljatilgad.Oma peaga võiks ka mõelda.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Kuglimugli

Proovisid? Ja kuidas välja kukkus? :)))

parandus
8 aastat tagasi

Mitte ei lõpeta tegevust vaid on sunnitud enda tegevuse lõpetama sest ei jõua riikliku bürokraatiaaparaadiga võidelda ja ei vasta riikliku bürokraatia poolt loodud standarditele ning vastautavad seega varaliselt riigi tegematajätmiste eest.