TV3 levivõrgu vahetus on tasulise telega liitujate arvu tõstnud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lea Lai, TV3. Foto Kristjan Kosk

Piirsalu külavanem Lea Lai jäi augustis TV 3 pildita. KRISTJAN KOSK

TV3 augusti keskel toimunud üleminek Multiplex 6 (MUX6) levivõrgule on Elioni sõnul kasvatanud tasulise telega liitujate arvu, kirjutab Postimees.

Muutused on aidanud müüa tasulise TV teenust ja agressiivseimat müügikampaaniat on teinud just TV3ga ühte Modern Times Groupi kuuluv Viasat,Viasat, mis tütarkanali levita jäetud inimeste seast nüüd uusi maksvaid kliente võidab.

Kui paljud vabalevi kasutajad möödunud nädalal tasulise telega liitusid, keelduvad Viasat ja Elion börsireeglitele või konkurentsile viidates avaldamast. "Kuigi praegu pole vabalevist lahkujate hulk enam sedavõrd suur kui enne juulit, on endiselt selgelt näha tavalisest suurem liitujate arv," ütles Elioni omaniku Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf lehele.

Seda, kas viimastel aastatel Eestis tõusul olnud vabalevi vaatajate hulk pöördub nüüd langusse, selgub lähikuudel. Levira tehnikadirektori Aivar Kenderi sõnul ei ole tasuta TV tulevik siiski täiesti tume. Näiteks võib MUX6 levi Eestis paraneda, kui TV3 tellib lisasaatjaid või võrguga liitub mõni teine kommertskanal. Siis tuleb kogu leviala parameetrid uuesti üle vaadata ja pole välistatud, et levi laieneb.

Sajad vabalevi-usku pered on Eesti eri paigus hädas, sest TV3 signaali kättesaamine on keeruliseks osutunud. Lisaks tuvastas Levira, et kaht tüüpi seadmetega polegi see üldse võimalik. Nendeks on umbes viie aasta vanune digiboks Topfield ja plasmateler Samsung.

Nii TV3 kui Kanal 2 teatasid kevadel vabalevist lahkumisest, kuid Kanal 2 loobus plaanist. Telekanal TV3  teatas juunis, et loobub signaali levitamisest õhu kaudu vabalevis osaliselt ning praegune Multiplex 1 levivõrk asendatakse levivõrguga Multiplex 6. Kui Multiplex 1 puhul on vabalevi katvusalaks kogu Eesti, siis Levira hinnangul võimaldab Multiplex 6 vabalevis TV3 jälgida ligi 90 protsendile elanikkonnast.

Tarbijakaitseamet taunis TV3 käitumist ja avaldas lootust, et TV3 vabalevist lahkumist oma reklaamikampaaniates kasutanud kaabelsideoperaatorid võimaldavad lepingu sõlminud klientidel selle leppetrahvita üles öelda, kuna leping võidi sõlmida valedel alustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maie
8 aastat tagasi

Nii saavutatakse majanduslik efektiivsus. Kui seda loogikat jätkata siis kõige tulusam isik haiglale on haige kuid veel maksujõuline patsient. Kõige tulusam klient koolile on rumal inimene kes jaksas enda koolitamise eest maksta kuid kes ei saaks mitte kunagi targaks. See et see kõik paneb külaliikumise juhi käsi laiutama näitabki tema hariduse astet.

juss
8 aastat tagasi

No aga praaliti siin, et ei mina seda tv3 saasta vaata! Ja nüüd siis? Sama kroonika ja õhtulehe lugejatega.