Tsahkna: arutelu pagulaste üle on oluline

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

margus tsahkna f: merilin

Margus Tsahkna. Foto: Arhiiv

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ütles täna justiitsministeeriumis toimunud pagulaspoliitika ümarlaual, et Eesti ühiskond peab tegema järeldused mujal Euroopas toimuvatest kultuuride vahelistest konfliktidest ning nende ennetamiseks kehtestama oma reeglid.
„Elame avatud maailmas ja kõik see, mis on Euroopas, jõuab varem või hiljem ka Eestisse. Seepärast on meil kohustus ennetavalt sisserändega seonduvad probleemid omakeskis läbi arutada ja vajadusel ka vastavad reeglid kehtestada,” ütles Tsahkna. „Need reeglid peavad austama inimeste eneseväärikust ja põhiõigusi ning välistama ekstremismi, millega Euroopa täna hädas on,” rõhutas minister.

Sotsiaalkaitseminister pidas oluliseks, et meie enda arvamusliidrid ei sildistaks pagulasteemadel peetavat debatti kui destruktiivset ning passiivset minevikuihalust või asendustegevust. „Kogu Euroopa ja ka Eesti tuleviku üheks suurimaks väljakutseks on sisserände ja sellega seonduvate teemadega hakkama saamine,” ütles minister.

Margus Tsahkna pidas oluliseks eesti keele õpet ning kohanemisprogrammide reaalset toimimist, kuna see aitab siia elama asunud inimestel paremini hakkama saada, leida tööd, saada parem haridus ja seeläbi ühiskonda sulanduda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
8 aastat tagasi

meil on ju MTÜ Pagula, kes kõik võtab enda rüppe 🙂 lahendab probleemid ja jne. Suur ligimesearamstusest loodud. Vaatamata sellele,et oma ema on loojal hooldekodus. Kurb:(

Gen.
8 aastat tagasi

Kui Eesti on riik,siis otsustab ta ise,keda võtta ja ta ei tee koostööd maffiaga,mis veab illegaale EL i. Kuidas need kontrollita taustaga moslemid end ülal peavad uuel kodumaal,on tihti uudistest näha.Aga tõde selgub tulevastel valimistel. Uskumatu- tood Venemaalt paar kasti salasigarette või viina,konfiskeeritakse auto ja lähed kinni. Aga tood laevatäie illegaale,on kõik kena.

Kübe
8 aastat tagasi

Isegi meid poogiga ei suudeta ära integreerida. Neegrid ei tee seda ealeski.

pole
8 aastat tagasi

see sidumine 60 aastat vankadega töötanud , veel vähem töötab see murjanitega, tsakna räägib siin inimese põhiõigustest, kus need eestlase põhiõigused on, alustame hoopis siit

tt
8 aastat tagasi

Igalt pagulaselt tuleks nõuda siduvat kinnitust, et ta jääb Eestisse või naaseb võimalusel kodumaale. Teisi pole siin mõtet poputada maksumaksja rahaga. Keelt ei õpi selgeks kuigi kiiresti. Kuidas tohib tööle võtta inimest, kes ei saa aru ohutusjuhenditest jt. dokudes?