Madala veetaseme tõttu ei pääse veoautod ega bussid Vormsile

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

ormsö2Foto: Arhiiv

Rohuküla sadamas on veetase nii madal, et mandri ja Vormsi saare vahet sõitev parvlaev Ormsö raskeveokeid ja busse pardale ei võta. 

Rohuküla mereseirejaama andmetel on viimastel päevadel merevee tase kõikunud 30-45 cm vahel allpool nulltaset. Eile õhtul oli veetase -41 cm ja langeb veelgi. Veetaseme tõusu on prognoositud alles alates 25. augusti õhtust, teatas Lääne maavalitsus.

Parvalev Ormsö kapten Leon Uisk selgitas, et raskeveokite ja busside laadimine-lossimine on võimalik vee madalseisuga kuni -38 cm.

„Selline piirang on tingitud kalda rambist. Kui autod seda ületavad, tuleb laeva fikseerimishammas kaldarambi alt välja ja tekib tõsine ohuolukord, millel võivad olla rasked tagajärjed,” märkis Uisk.  

Ormsö kapten toonitas, et kliendid võtaksid olukorrast tingitud piirangu teadmiseks ja arvestaksid sellega raskeveokite ja busside praamikohtade broneerimisel.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
8 aastat tagasi

Hugost saab jala Noarootsi samaka järgi minna.

pidevalt
8 aastat tagasi

nokk kinni saba lahti, see kilplaslik toompea mõju on kohutav