Kasari rallisprindilt tuli läänlastele neli pjedestaalikohta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kasari rallisprindil üheksas klassis võistelnud 65 sõitja seas saavutasid läänlased kaks esi- ja kaks teist kohta.  

Läänlasi oli stardijoonel kokku 13 ja poodiumikohtadele jõuti kolmes võistlusklassis.

Kõige vanemas, klassis V60+ oli 4 võistleja seas 3 läänlast. Neist Hillar Kruusma oli endale juba Lääne regiooni MV arvestuses sarja võidu taganud, kuid sõidusoov oli kipsis käele vaatamata suur. Lõplik paremusjärjestus: Valter Puda, Hillar Kruusma ja Võrumaa mees Mati Kuhi. Esimesena jäi poodiumilt välja Väino Tõkke.

J-18 klassis startinud Martin Jaanusel ja Andres Kruusmal oli õrn lootus parimate hulka pääseda, kuid paraku panid Hondad ja BMW-d asjad paika ja nii meie poistele vastavalt 5. ja 6. koht. Sellega libises Martin Jaanusel võimalus tulla Lääne regiooni MV arvestuses kolmandale kohale.

2WD-S klassis oli läänlasi 16 startinu seas kolm ja kõige paremini läks teiseks tulnud Valmar Gildenil. Marko Kukuškinil oli võistlusel kaalul EAL-i karikasarja 3.-4. koht aga et konkurent Rene Uukareda oli parem, jäi Kukuškinile kokkuvõtteks Eesti Autospordiliidu karikasarjas 2015 aasta 4 koht. Patrick Madar oli 8.

Kaido Saul startis 4WD klassis ja 8 osaleja seas tubli 6 koht.

SU klassis oli stardijoonel 10 sõitjat, kellest 4 neist läänlased. Viimastel võistlustel on omavahel sekundite pärast võidelnud Kalle Kruusma ja Egert Jakobi ning nii algas ka tänane päev:  esimeses voorus Kuursma 1,5 sekundit kiirem ja Jakobi teine ning kolmas Tartumaa mees Meelis Värva.

Teises voorus parandasid sõitjad aega, kuid paremusjärjestus ei muutunud: Kruusma taas esimene ja Jakobi teine, lahutamas 1,5 sekundit. Kolmas oli Harjumaa mees Urmas Roos.

Sellega oli Kruusma võitnud, kuid teine ja kolmas koht veel lahtine. Et Kruusma kolmandas voorus ei startinud, oli vooru lõpuni kõik lahtine. Tulemus valmistas üllatuse kui vooru võitis tõusvas joones sõitnud Raplamaa mees Aivo Täpsi ning napsas lõpuks Kruusma ja Jakobi järel kolmanda koha. Rene Pudal ja Rain Polbergil läks ka esimese kruusa sprindi kohta rahuldavalt – nad tulid vastavalt 6. ja 7. kohale.

2015. aasta rallihooaja lõpuni on jäänud veel paar võistlust. Järgmine võistlus, Vasalemma rahvasprint, sõidetakse 5. septembril ja see on ühtlasi kolme sarja Lääne regiooni meistrivõistlus; Hepa Cup ja SU karikasari.  19. Septembril toimub aga Lääne-Eesti RR 2015 II, mis sõidetakse Martna ja Kullamaa valla teedel.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments