Juhtkiri: Praamiatraktsioon „Tagasi minevikku”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Üldiselt on nii, et pärast suuri otsuseid, mis ei pruugi sugugi mitte kõigile meeldida, tuletatakse rahulolematutele meelde, et pärast kaklust rusikatega ei vehita. Kui selle ütlusega võib mõningate mööndustega nõustuda, siis sedastusega, et vanasti oli veel hullem, paraku mitte.

Just sel viisil on praamikuningas Vjatšeslav Leedo otsustanud vaigistada nende inimeste kurtmisi, kes on viimastel nädalatel tunde ja tunde autoga praamijärjekorras seisnud ja õigest praamist mahagi jäänud. On ju juhtunud, et ka broneeritud autod praami peale ei mahu, sest üleöö otsustas Saaremaa Laevakompanii suurema parvlaeva väiksema vastu vahetada. Leedo tuletas Rahvusringhäälingu vahendusel seepeale kogu Eestimaale meelde, et aastat seitse tagasi seisti praamijärjekorras 16 tundi ja praegu on asi seega katastroofist kaugel. Käsi püsti – kes tahab ajas seitse aastat tagasi minna?

Aina ilmsem on, et sellise suhtumisega parvlaevaoperaatori väljavahetamine oli möödapääsmatu samm. Leedo ise oma osalust pikenenud praamisabades ei tunnista – süüdi polevat mitte väiksemad praamid, vaid riik, kes neilt rohkem teenust ei telli. Leedo pahameel, et riik Saaremaa Laevakompanii üle parda viskas ja Tallinna Sadama asemele võttis, on muidugi mõistetav, aga seda solvumist praamisõitjate selga nuhelda ei ole küll kultuurne ettevõtmine.

Reede pärastlõunal hoiatasid Väinamere Liinid, et sel nädalavahetusel on taas oodata pikki sabasid, ning paluti reisijatel üksteise vastu lugupidavad ja heasoovlikud olla. Eks reisijad omavahel saa hakkama, küll aga on otsa saanud Leedo heasoovlikkus Eesti inimeste vastu. Kuidas muidu seletada, et eelmisel nädalal pidid Ionase reisijad praamisõidu üle elama ilma traditsioonilise kiluleivata, sest kõik müügikohad olid kinni ja silt teatas, et „Teenindamist ei toimu“. Inimesed muigasid: Leedo näitab võimu.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
8 aastat tagasi

“… Kuidas muidu seletada, et eelmisel nädalal pidid Ionase reisijad praamisõidu üle elama ilma traditsioonilise kiluleivata, sest kõik müügikohad olid kinni ja silt teatas, et „Teenindamist ei toimu“. …”

Ja kui laevadel müüdi “kiluvõilebu”, siis vingus ajakirjandus, et Leedo suretab välja kohvikud sadamates.
nt
https://www.meiemaa.ee/index.php?content=artiklid&sub=1&artid=61172

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Kui ikkagi ehitaks silla? Ah, et RAHA pole. Sild Saaremaale maksvat 2 miljardit eur. Tundub suur raha. Hiljuti valminud Suessi teine kanal maksis alla 8 miljardi eur. Siia juurde on paras meenutada et meie röövpangad tassivad eestimaalt igal aastal miljardi minema. Ja niikaua kui see jama kestab ei saagi siin midagi paremuse poole liikuda.
Sinu lähedal-Sinuga koos…..

Üldiselt on nii, et
8 aastat tagasi

kui sulle pähe s.tutakse, siis väga vähesed patseerivad tegijaga rõõmsalt edasi…