Haapsalu linnavalitsus manitseb öörahurikkujaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

AedLounge Aed korraldatud muusikaüritused on häirinud vanalinna öörahu. Foto Markus Sein/ AED Facebookilehekülg   

Haapsalu linnavalitsus saatis vanalinna kohvikule Aed ja ka Säästumarketile manitsuskirja öörahu rikkumise pärast.

Linnavalitsus tuletas kirjaga meelde, et öörahu kestab kella kümnest õhtul kuni kuueni hommikul, puhkepäevale eelneval ööl südaööst kuni seitsmeni hommikul. Sel ajal ei tohi kaaskodanikke häirida müra või valgusefektidega.

Lounge ’i Aed omanik Antti Tsugart ütles, et linnavalitsus on ses küsimuses pöördunud nende poole rohkem kui üks kord.

„Meie poole on linnavalitsusest pöördutud paar korda, mille peale oleme probleemi teadvustanud ja muusikaga tagasi hoidnud. Kaebusi esitavad ilmselt turistid, kes ööbivad meie baari vahetus läheduses,” sõnas Tsugart.

Hoiatuskirja sai ka Rimi Eesti, sest Säästumarketis laaditi kaupa laupäeva hommikul enne kella seitset.

Haapsalu politseijuhi Andrei Tartuhini sõnul pole politseisse Haapsalu kõrtside kohta kaebusi jõudnud. „Vähe sellest, et väljakutseid pole olnud, pole isegi kuulda, et midagi oleks toimunud,” kinnitas ta.

Taratuhin lisas, et suvehooajale vaatamata on vanalinna kõrtsid ja nende ümbrus olnud üsna vaikne. „Nädalalõppudel, kui on üritused, on kõrtsid rahvast täis, aga muudel õhtutel on tühjad mis tühjad,” ütles ta.

Taratuhin lisas, et A.P.T.E.K-i ja Aia juures võib pidude ajal olla raskusi tänavale kogunevast rahvahulgast läbi pääsemisega, kuid vägivaldseks pole keegi läinud.

Ühe löömingu on politsei suveürituste ajal Haapsalu vanalinnas kõrtsi territooriumil siiski registreerinud. Haapsalu jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Vello Palmitsa sõnul polnud toona tegemist kõrtsi klientidega. „Nad lihtsalt sattusid kõrtsi ette arveid klaarima,” ütles Palmits.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaebus
8 aastat tagasi

23.08.2015 kell 22:29 Lärm rikub üle linna öörahu.
Palun võtta kasutusele meetmed, mis ei võimalda enam sellist rikkumist.

susla
8 aastat tagasi

Vanurid ei maga niikuinii! Ainult kräunuvad! Tuleb kohe sügis ja Haapsalu linna vallutavad taas hulkuvad kassid ja koerad.

part
8 aastat tagasi

Vanurid ostke endale kõrvatropid .Saate rahus magada. Haapsalu on nii noorte vastane linn,et karju appi . Võiks üldse lasta ju kõik muud kohad kinni panna ja kõik noored sinna konsumi keldri ajada. Saage aru meil on 21.saj,inimesed ei käi enam kuurides peol .Inimesed naudivad muusikat ja seltskonda linnas .

Kassapidaja
8 aastat tagasi

Laupäeva õõsel vastu pühapäeva oli jälle pidu APTEKis kella kolmeni. Üldse ei saanud magada. Uriah Heepi kontsert lõppes kell 23, väga mõistlik aeg peo lõpetamiseks. Ja Vana Kino muusika kestis kella 4. 30- eni reede öösel vastu laupäeva. See oli ikka liig mis liig.

prügikoll
8 aastat tagasi

narkarite suvepäevad olid sel aastal pärnus

Tont.
8 aastat tagasi

Ebareaalne,et ühtede pidu peab käima teiste öörahu arvelt( mõtlen just Apteeki ja Aeda). Näitex Talumehe kõrts ja Küülik on igati soliidsed kohad,kus on hea teenindus ja peamine- ei mingit tümakat.Keegi võiks taastada Kiltsi lennuväljal narkarite suvepäevad.

prügikoll
8 aastat tagasi

asjatu virisemine. nautige suve ja elu haapsalus !

Juks
8 aastat tagasi

Kella viieni lôugamine Talumehe kõrtsis ja Aias ületab mõistlikuse piirid ja politsei väide, et kaubusi ei ole on lihtsalt vale.
Kella kahest võiks ikka pidurit tõmmata.

Linn
8 aastat tagasi

Linna keskus ongi see koht, kus melu peaks olema, nii on olnud ja on ka edaspidi. Need, kes sinna oma elamise on valinud tegid seda teadlikult. Kui tahate rahu, siis minge sinna kus rahulikum. Lounge Aed ei ole lahti iga päev ja kui ta ürituste aegu lahti on, siis see on hea. Kui linnavalitsus selleks loa andis, siis ta teadis ka mis seal toimuma hakkab. Ega too peo koht pole uussünnitis, ta on olnud seal ka kümmekond aastat tagasi ja ei mingeid probleeme. On meie ühiskond närvilisemaks muutunud?

Kurb
8 aastat tagasi

On ju suvi! Inimesed, millal siis veel pidutseda! Talvel ju niigi linnas rahu ja vaikus. Olen kyll nn penskar, aga mind kyll muusika ei sega!