Eesti Loomakaitse Selts: ärge hüljake oma lemmikloomi!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lemmikloomade suvilapiirkondadesse mahajätmise jätkuva ja laialdase probleemi tõttu korraldab Eesti Loomakaitse Selts viiendat aastat kampaaniat „Suvi läbi. Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasas?“.
 

Kas viirus või nõrk immuunsüsteem, aga ellu jäävad vaid üksikud varjupaika sattunud kassipojad. Foto Arvo TarmulaEnne lemmiklooma võtmist tuleb kindlasti kaaluda, kas tema eest ollakse valmis hoolitsema ka siis, kui esimene vaimustus üle läheb – lemmikloom ei ole mänguasi. Foto: Arhiiv

Kampaaniaga pannakse inimestele südamele oma lemmikloomi suvekodust endaga kaasa võtma ja teiste hüljatud lemmikloomi märkama.

„Tegelikult tuleb mõelda juba enne lemmiklooma võtmist, kas tema eest ollakse valmis hoolitsema ka siis, kui ta on kasvanud suureks ja aeg on kolida ruumikast suvekodust tagasi linnakorterisse. Kui loom on aga võetud, on tema saatuse hooleks jätmine väga vastutustundetu tegu. Kahest hüljatud koduloomast kasvab vaid loetud aastatega paarisajapealine metsik loomakoloonia, mis vaevleb haiguste, külma ja nälja käes,“ selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Nii Eesti Loomakaitse Selts, mitmed teised loomakaitseorganisatsioonid kui ka aktiivsemad omavalitsused võitlevad igal aastal loomakolooniate likvideerimisega – ühed leebemal, teised julmemal moel. Kulub palju ressursse vastutustundetute loomaomanike hüljatud loomade päästmiseks ja abistamiseks. Ehkki Eestis on loomade hülgamine seadusega keelatud ja kriminaalkorras karistatav, on hülgajaid keeruline tabada ja vastutusele võtta, kuni Eestis ei kehti üleriigiline kohustus lemmikloomade kiipimiseks ja loomaomanike andmete registrisse kandmiseks.

Eesti Loomakaitse Selts kutsub kodanikke üles printima välja “Suvi läbi. Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasas?” kampaania plakateid, jagama neid oma kodukohas ning postitama kuulutustetahvlitele. Kampaania plakatid on leitavad seltsi kodulehel.

Lisaks kutsub selts üles teatama hüljatud lemmikloomadest infotelefonil 526 7117 või e-postiaadressil info@loomakaitse.ee.

Selts kutsub ka kõiki omavalitsusi üles osalema kampaanias, levitama teavet kohalike elanike hulgas ja tegelema hulkuvate loomadega, kuna kolooniad kasvavad jõudsalt ning tagajärgedega tegelemine nõuab veel enam aega ja raha.

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments