Toomas Rull ja Raun Juurikas annavad täna Kuursaalis omapärase kontserdi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

rullPromofoto

Neljapäeval, 20. augustil annavad Toomas Rull ja Raun Juurikas Haapsalu kuursaalis kontserdi, millele muusikud on pealkirjaks pannud „Tsitaadid, vanasõnad“. 

"Et meie tegevust tutvustada, peab alustama sellest, et üritame kahekesi olla kuue-seitsme muusiku eest väljas. Ja seda ausal moel. Kõik sünnib publiku valvsa pilgu all ja me ei kasuta ettevalmistatud materjali, seda kõike tänu tänapäeva tehnoloogia kiirele arengule.“ selgitas löökpillimängija ja laulja Toomas Rull.

Tegemist on Rulli ja klahvpillimängija Raun Juurika originaalloominguga, mis hõlmab nii tuliseid rütme kui ka põhjamaist, ehk külmemat atmosfääri. „Taasiseseisvumispäeva kontserdil teeme muusikalise kummarduse ka Eesti Vabariigile. Sõnaline raskus laskub vanasõnadele ja tsitaatidele. Mõtteterast piisab, et uus lugu kirjutada. Piisab ka väga vähesest, et sügav mõte välja öelda. Küll siis jääb ka aega, et muusikat nautida, sest muusika algab sealt, kus sõnad lõpevad,“ rääkis Rull.

Muusikud ei ole aga laval päris omapäi- kontserti n-ö illustreerib Tartu kunstniku Sveta Bogomolova videoinstallatsioon.

Kuursaal lubas omalt poolt, et tähtpäevakohaselt on menüüs mitmeid toite eestimaistest hõrgutistest.

Kontsert algab kell 21.00.

Toomas Rull on hinnatud löökpillimängija, pedagoog ja muusikalooja, vokalist ja rütmimootor paljudes ansamblikoosseisudes nii stuudios kui ka laval. Ta on teinud koostööd paljude ansamblitega, nagu Retro, Avicenna, Ruja, Saxappeal Band, Basic Concept, Tulli Lum, L’Dorado, Tüng, Dagö, Kiigelaulukuuik, Ultima Thule, Rull’s Royce jpt. Loetelu kolm viimast on talle ka kõige olulisemad ja südamelähedasemad. Rull hinnatud pedagoog Tallinna Georg Otsa nimelises Muusikakoolis. Ta on pälvinud kultuur-kapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia.

Raun Juurikas on tegus pianist, kelle muusikalisest tegevusest lõviosa moodustab jazzklaveri mängimine erinevates koosseisudes kontsertidel ja stuudios plaadistamiseks. Ta on esinenud pea kõikides Euroopa riikides ja Venemaal. Ta on pidevas koostöös põhiliste eesti jazzmuusikutega. Lisaks kaasaegne ja akadeemilisele jazzile kuulub tema repertuaari ka ambient, hiphop, reggae, dub, eksperimentaalne elektroonilika, funk. Juurikas on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompositsiooni erialal ja on praegu pedagoog Elleri koolis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments