Kuuse tänava elanik on mures jalakäijate ohutuse pärast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lugupeetud Haapsalu linnavalitsus!

Pöördun teie poole murega enda pere, naabrite ja teiste Haapsalu linnaelanike turvalisuse pärast. Elan Haapsalus Kuuse tänava lõpus, mõnisada meetrit enne ristumist Tallinna maanteega. Tunnen ning näen igapäevaselt mitmeid eluohtlikke olukordi sellel teelõigul (Kuuse tn majade 42-73) autode, ratturite ja jalakäijate vahel.

Teelõik on väga tiheda liiklusega nii autode kui ka eelkõige jalakäijate poolest. Siit liiguvad inimesed peamiselt Rannarootsi keskusesse, kergliiklusteedele ratastega või lastevankritega sõitma. Samuti liiguvad siin ka paljud erivajadustega inimesed, sest nende hooldekodu on siin lähedal. Kuna antud teelõik ei ole millegipärast õueala, mis nõuaks 30 km/h sõidukiirust ja viimane sõidukiirust aeglustav koht on Kastani tänava lõpus olev „lamav politseinik“, siis on Kastani tänava lõpust alates autoga liiklejatel mõnesajameetrine pikk sirge kiirendusrada, kus kiirused tõusevad pea 60-70 km/h. Ja seda kõike tiheda jalakäijate massi vahel.

Kuna nii autode kui ka muude liiklejate kiirus ja tihedus on nii suur, siis on siin teelõigu ääres elavate eramute omanikel raske isegi enda maja eest autoga välja tagurdada. Rääkimata meie laste ja ka täiskasvanute ohutusest. Tekib küsimus, miks ei ole selle olukorraga midagi ette võetud? On ainult aja küsimus, kui siin mingi eluohtlik õnnetus juhtub. Kui olen õigesti aru saanud, siis selle piirkonna uus detailplaneering näeb ette mingisugust jalakäijate rada siia metsa äärde. Kui see on tõsi, siis on see muidugi väga hea ja tagab turvalisuse linnaelanike liiklejatele, kuid ei taga turvalisust siin oma kodu omavatele inimestele. Kas ei oleks mõeldav paigaldada sellele teelõigule samuti üks „magav politseinik“ või vähemalt määrata ka see tee õuealaks, et piirata autode sõidukiirust?

See kõik on hirmutav ja ei tahaks oodata mõnda kurba sündmust enne kui hakatakse sellele probleemile tähelepanu pöörama. Antud olukorraga peaks väga hästi olema kursis ka Haapsalu linnapea, sest ka tema on siin igapäevane liikleja.

Murelik linnakodanik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
8 aastat tagasi

Murelik kodanik Kuuse tänavalt – ära hädalda! Kui sulle ei meeldi antud kohas elada, saad alati mujale kolida. Pole seal liikluskorraldusel häda mitte midagi. Või oled lihtsalt saamatu hädaldaja?

Zoja Puhur
8 aastat tagasi

Kahjuks suhtuvad osad juhid sellesse lõiku tõesti kui kiirendusrajasse, et peatumata kihutada Tallinna maanteele. Olen seda korduvalt näinud. Veelgi enam, kui ise ristmikul peatun, siis vahel lastakse seljataga signaali kah 😀

juss
8 aastat tagasi

Kehtestage likumiskiiruseks 30km/h, siis sõidavad 40- 50km/h ja see polegi väga hull! Ise olen sõitnud aastast 1975 ja ikka iga päev, tean seda sohvri elu läbi ja lõhki.

prügikoll
8 aastat tagasi

mitmed siinsed kommenteerijad ei saa aru millest jutt. paljud vist ei tea, et kuuse tänav kulgeb kuni Alexela tanklani tallinna maanteel. See mis on kooli juurest kastani poeni on ju korras ja käidav. tankla juures aga söidab väga palju autosi kastani, kuuse, männi tänavale ning seal on ka väga palju jalakäiaid. tankla taga ruumi küll, vöiks sealt kaudu teha tee läbi. samamoodi on kuuse tänaval ruumi ka lastekodu körval ja nö kastani metsas kus vöiks ka kergliiklustee olla.

Maailmaparandaja Haapsalu moodi
8 aastat tagasi
Reply to  prügikoll

Pool Kuuse tänavast kinni ja jalgteeks, nagu Tamme ristist Niine ristini. Nüüd sis teisele poole ka. Need üksikud Kuuse tänava elanikud aga hakaksid ringi sõitma ühesuunalise tänava tõttu. Oleks kindlustatud ilmatuma hulga jalakäijate julgeolek ja ka kuuse tn. elanikele oleks kindlustatud tee tlgjooneni lume lükkamine ja kõnnitee koristus, kuna linnal oleks kasulik see kõnnitee teha majade poole. Pärast vanalinnas kohvikutelt saadud Karja tänava sulgemistasu ülisuure raha käte saamist hakaks Kuuse tänava sõidutee laiendamine metsa arvelt sügisel pihta. Muidu on Suklesel suure ringiga vaja Kastani kauplusesse sõita.

Sorts
8 aastat tagasi

Kas see linnavalitsus ei saa ükskord aru, et rohkem tuleb kaasata igasugustele aruteludele linnarahvast ning huvigruppe, aga mitte vorpida kabinetivaikuses seda linna arengukava, millesse linnavalitsus ise ka ei usu ja talitab ikka oma parema äranägemise järgi. On see Jaama oja sild täna nii kehvas seisuses, et selle peale raha kulutada ja millest paranevad ehk liikumistingimused ainult Suklese Fra Mare klientidel, aga LINNARAHVAS….

Ratastool
8 aastat tagasi

Kui paljud nn endise nimega Lastekodu noori liigub ratastoolis Kuuse tänavalt Uuemõisa Ehitajate teele. Kutsekooli õppima. Ei ole kerge – mõistes, et seal pole kõnniteed, midamööda oleks turvaline selle Tallinna maantee ristumiskohani veereda. Pärast Lastekodu hoonete renoveerimist juba oodati pikisilmi, et ehk tuleb ka vajalik kõnnitee. Kahjuks mitte.

maestro
8 aastat tagasi

Kuuse tänava äärde on vaja mõlemale poole ehitada välja korralikud
kõnniteed.

xp
8 aastat tagasi

Tüüpiline Eesti! Teeme suure rahaga teed korda ja tasaseks, et seal mugav ja sujuv liigelda oleks. Seejärel tekitame veel suurema raha eest taas kunstlikud takistused (künnised), et keegi end ülearu mugavalt tundma ei hakkaks. Odavam olnuks augud alles jätta!
Kuuse tn olukorra lahendaks muidugi kergliiklustee.

pook
8 aastat tagasi

Esitage oma pretesjoonid Sukule. Tema elab ka selle teeääres.

prügikoll
8 aastat tagasi

jalakäijaid on sel löigul palju jah. aga kuna nad jalutavad mölemal pool teed ja kui teine auto vastu tuleb siis läheb kitsaks küll. aga samas see teelöik on nii kehvas seisus et ma ei tea kes need hullud üle 50kmh seal üldse söita julgevad. aga ruumi seal on et kergliiklustee rajada. praegu peab rulluisutaja vöi ratastooliinimene minema läbi tankla sest bussipeatuse juures on töus-langus ja kruus.