Keskkonnaameti teade

Alar Birk

alar.birk@le.ee

Nõva looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu muutmisest ja määruse eelnõu avalikustamisest teavitamine

Keskkonnaamet teavitab, et jätkab keskkonnaministri 01.02.2011. a käskkirjaga nr 174 algatatud Lääne ja Harju maakonnas asuva Nõva looduskaitseala kaitse-eeskirja kehtestamise menetlust. Tulenevalt kaitseala piiride muutmisest muudetakse vastavalt ka Nõva-Osmussaare hoiuala piiri Lääne maakonnas. Võrreldes 2012. a avalikustatud eelnõuga on muudetud kaitseala piiri, tsoneeringut ja kaitsekorda. 

Kaitse-eeskirja eelnõu, seletuskirja ja kaardimaterjaliga on võimalik tutvuda avaliku väljapaneku ajal Keskkonnaameti Haapsalu kontoris Kiltsi tee 10, Nõva vallamajas Nõval, Noarootsi vallamajas Pürksis ja Padise vallamajas Padisel 24.08.2015–06.09.2015. Materjalid on allalaetavad ka Keskkonnaameti veebilehel http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid.

Ootame põhjendatud ettepanekuid täiendatud kaitse-eeskirja eelnõu kohta ning kutsume aktiivselt osalema avalikustatava kaitse-eeskirja menetluses. Eesti loodusväärtuste kaitse on tagatud heas koostöös huvigruppidega ning teie panus on meile oluline. 

Oma parandusettepanekud ja vastuväited kaitseala kaitse-eeskirja eelnõu kohta palume esitada kirjalikult Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni aadressil Kiltsi tee 10, 90403 Haapsalu, või laane@keskkonnaamet.ee hiljemalt 06.09.2015. a. Eelnõu avalik arutelu on 17.09.2015. a kell 14 Nõva vallamajas, kus tutvustatakse laekunud ettepanekuid ja Keskkonnameti vastuseid ettepanekutele. 

Kui nimetatud tähtajaks ei ole määruse eelnõu kohta parandusettepanekuid või vastuväiteid esitatud arvestame, et vastuväited puuduvad.

Pärast avalikustamist esitatakse eelnõu orienteerivalt novembris 2015. a ministeeriumidevahelisele kooskõlastamisele. Määrus jõustub eeldatavasti veebruaris 2016. a. Kaitse-eeskirja kehtestamise ja kaitseala moodustamise järel tehakse Euroopa Komisjonile ettepanek Natura 2000 võrgustikku kuuluva Nõva-Osmussaare loodusala ja Nõva-Osmussaare linnuala piiride ja eesmärkide muutmiseks.. 

Lisainfo: Elle Puurmann, elle.puurmann@keskkonnaamet.ee, tel 472 9430. 

Keskkonnaamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments