Viie lapse ema kogub koolitarbeid vähekindlustatud lastele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

koolitarbed

 

 

 

Peagi algab uus kooliaasta, viie lapsega koduperenaine Liina Puolokainen alustas tänavu mais üle-eestilist projekti, et koguda vähekindlustatud perede lastele koolitarbeid, riideid ja jalatseid, nii saavad nemadki rõõmsalt kooliteed alustada.

 „Praegu on igas maakonnas kõige enam puudust spordiriietest ja treeningujalatsitest,” ütles Puolokainen teisipäeval. „Kõige rohkem on toodud koolitarvete komplekte – natuke vihikuid, pliiatseid-pastakaid, kustukumme, teritajaid, vihikukilesid,” loetles ta.

Napib ka koolikotte. „Tuua võib nii uusi kui ka kasutatud asju, kuid need peavad olema puhtad ja korralikud,” pani Puolokainen annetajaile südamele.

 Annetada saab kooliks vajalikke riideid ja koolitarbeid, kuid ka raha nende ostmiseks. „Kes ei tea, mida osta, või pole selleks lihtsalt aega, saab annetuse teha meie kontole,” ütles Puolokainen. Teisipäevaks oli peale riiete ja koolitarvete kogunenud ka kontole 250 eurot. See summa on kogu Eesti peale ja läheb maakondade vahel jaotamiseks.

„Annetuste eest ostame vajaminevad tarbed, komplekteerime ja saadame postiga maakondadesse,” täpsustas Puolokainen.

 Kõige vähem on olnud annetajaid Viljandimaal, Jõgevamaal ja Läänemaal.

„Toimetame võrdsuse printsiibil ja ilmselt jaotamegi selle summa nende maakondade vahel,” arvas Puolokainen. Enim on tema sõnul toodud vajalikke koolitarbeid Pärnumaal.

 Projekt „Armastusega kooli” sai alguse Puolokaineni enda elukogemusest. „Kaks aastat tagasi olime ise raskustes, kuid tulime sellest välja. Hakkasin mõtlema, et sääraseid peresid nagu meie pole mitte vähe,” avaldas ta.

Sama aasta jaanuaris lõi ta Facebookis grupi „Annan ära / Aitan / Soovin abi!” ning sellest kasvas välja ka praegune heategevuslik korjandus. Nüüdki on loodud sotsiaalmeediakanalis Facebook eraldi lehekülg „Armastusega kooli – koolitarvete kogumisprojekt”, kust saab jooksvat infot.

 „Facebookis liigub info kiiresti, alustasimegi sealt,” lisas Puolokainen. „Ajan asja hea tahte- ja suure südamega! Minu moto on „Headus sünnitab headust, märgake teist inimest enda kõrval, sest koos saame rohkem teha!””

 Haapsalus ja Läänemaal tegeleb annetuste kogumisega Jelena Ling. „Olin selle leheküljega mõnda aega tagasi liitunud, kui märkasin, et Läänemaal pole administraatorit, kes abivajajatega tegeleks. Küsisin, kas saan abiks olla, ja siin ma nüüd olen,” ütles Ling.

Ling kogub annetused enda kätte ja viib nood augusti lõpus Läänemaa suurperede liidule, kes need ise kõige suuremaile abivajajaile jagab. Lingi sõnul oli augusti alguses Haapsalus vaid üks annetaja. „Inimesed pole eriti altid annetama, kuid see on ka arusaadav: paljudel lähevad lapsed kooli ja väljaminekud on suured,” ütles Ling. „Ise annetan ka ja annan oma kogutud asjad otse Läänemaa suurpereliidule.”

Kindlasti ei tasu karta, et annetus õige abivajaja kätte ei jõua. „Teeme koostööd vallavalitsuste ja suurperede liiduga,” ütles Ling.

 Kõigi annetajate vahel loositakse augusti lõpus väike preemia – 50eurone Partneri kinkekaart. Jelena Lingiga saab ühendust Facebookis, annetuse tegemiseks on avatud konto: SEB, ak EE971010220217448225, Krismirell OÜ.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahjuks
8 aastat tagasi

arvavad enamus, ühe või lastetud pered nagu Leida. Kulla Leida võta seda toetuste maksmise teemat kui investeeringut oma pensioniks, olenevalt sellest kas nad lahkuvad Eestist või jäävad siia. Ei ole veel kohanud inimest, kes teeb lapsi toetuste pärast. PS. Olen ise kasvanud peres, kus oli 10 last ja tänan Jumalat, et just sellesse perre sündisin.
Edu ja mõistmist kõigile

esimesele
8 aastat tagasi

ja milles lapsed süüdi on ? see toetus (koolitarbed) on ju lastele mõeldud.

Leida
8 aastat tagasi

Toetust tuleb anda neile kellel on seda vaja. Kindlasti mitte paljulasteliste peredele,kes neid vorbivad teha toetuse saamise nimel. Miks ma pean soetama 10 last,kui ei jõua neid üleval pidada.

Leidale
8 aastat tagasi
Reply to  Leida

Sa oled ikka üks totaalne lammas vist.