Lääne Elu paberleht laupäeval, 15. augustil

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

lel1508001

Noarootsi tulevad rebased

Noarootsi vallavalitsus andis osalise kasutusloa Noarootsi valda Suur-Nõmmkülla rajatavale rebasefarmile ja esimesed loomad jõuavad Soomest farmi kuu aja jooksul.

Noarootsi vallavalitsus otsustas 3. juulil anda loa 20 protsendi Suur-Nõmmkülla rajatava rebasefarmi kasutuselevõtuks. See tähendab, et OÜ Nuckö Farm võtab planeeritavast kümnest majast esialgu kasutusele kaks ja kuu aja jooksul toodaks Suur-Nõmmkülla 120 sinirebast.

Noarootsi vallavalitsuse neljast liikmest hääletas koosolekul otsuse poolt kolm ja vastu üks. „See farmi teema on kahe otsaga asi ja juhtisin tähelepanu asjadele, mis võiksid olemas olla enne, kui kasutusluba anda,” põhjendas eriarvamusele jäämist abivallavanem Aivo Hirmo.

 

Uued tuled pimendatud linnas

Praegu käib töö täie hooga. Haapsalu linnavalitsuse geodeet Peep Aedviir, kes ühtlasi projekti juhib, ütles Lääne Elule, et tehtud on 80 protsenti töödest. Iga päev on objektidel 60 meest. Kolmapäeval käisid Haapsalus Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK)) ametnikud ja Austria riigi esindaja Martin Gauss. Haapsalu ja veel mitme Eesti väikelinna tänavavalgustuse uuendamise projekti rahastab KIK, kuhu laekus raha süsihappegaasi kvoodimüügist Austriale. Külastuse eesmärk oli uurida, kuidas on tööd tehtud ja milline on üldpilt. Ka huvitas Gaussi, mida on linnaelanikud uue, valmiva valgustuse kohta head ja halba öelnud. 
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
RIMI TURVA VELLO
8 aastat tagasi

TERE MA ARVAN ET MA TURVAN NEID SIGU JA REBASEID IGA PAEV ,OHJAAAAAA

?
8 aastat tagasi

No ja mis vingumine jälle,ajast ja arust,küürakas ja madal sild,täna just jalgrattaga ületasin,Paralepa ju tervise ja puhke paik linnale.

Valdur
8 aastat tagasi

Kuulujutud, et tee mis viib ühte nimetamata spa kompleksi tõstetakse ka kõrgemaks, et üleujutuste ajal kuiva jalaga läbi saaks.

...
8 aastat tagasi

Mõtle, mida ühendab sild Haapsaluga.

RM
8 aastat tagasi

Loen tänasest lehest, et 80k euro eest vahetab linn välja jalakäijate sillakese üle Jaama oja. Väga huvitaks millistel alustel otsustatakse selliste projektide rahastamine? Kui on jutuks tulnud teedevõrgu korrashoid, siis on linnavõimud korduvalt kurtnud, et linnakassa on tilgatumalt tühi selle rea pealt ja lihtsalt pole võimalik teedevõrgu olukorda parandada rohkem kui mõne augu lappimine. Markantsema näitena läbi terve linna kulgev ja elanike poolt tihedalt kasutatav trass Raudtee tn – Tamme tn – Metsa tn on mitmest kohast sõiduautoga sisuliselt läbimatu ja selle asemel et seal kasvõi mõnest lõigust alustada, vahetatakse välja jalakäijate sillake, millel pole peale kulunud välimuse suurt häda… Loe rohkem »