Eesti rannajalgpallikoondise peatreener: eesmärk on pääs Euroopa kaheksa parema sekka

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Priit MäeorgFoto: rannajalgpall.ee

Kolmapäeval kinnitati Eesti rannajalgpallikoondis, kes hakkab mängima tuleval nädalal 20.-23. augustini Pärnus Euroliiga superfinaali B-divisjonis. Eesti rannakoondise peatreener Rando Rand, kes ametis olnud napid paar kuud, on seadnud koondise jaoks kõrge eesmärgi. Koondis läheb püüdma nelja võitu ehk pääsu Euroopa kaheksa parima rannakoondise hulka.

Loomulikult eesmärk kerge olema ei saa. "Eesmärk on raske. Kuid eesmärgid peavadki kõrged olema. Usun, et meil on võimalus," ütles Rand.

Eesti meeskond loositi ühte alagruppi Norra, Inglismaa ja Ungariga."Inglismaa ja Norraga oleme edukalt mänginud. Ungarile napilt 0:1 kaotanud. Kuid koduliival püüame vea parandada. Usun meeskonda," kommenteeris peatreener.

Eriline on veel see, et korraldajamaana ei tulnud Eestil superfinaali kvalifitseeruda. Mängupraktikat tuli leida mujalt. Nii käiski koondis Valgevenes, nelja meeskonna turniiril, kus saadi võit ja kaks kaotust, ning kokku kolmas koht. Võit seevastu tugeva Türgi üle.

Priit Mäeorg esindab Eestit

Läänlastel on põhjust eriliselt rannavuti suurturniirile kaasa elada põhjusel, et koondises on taas meie oma mees, Kõmsilt pärit Priit Mäeorg. Kolmapäevasel Eesti koondise pressikonverentsil oli koondise 12 mängija hulgas ka Priit Mäeorg.

"Uskusin, et pääsen sisse. Vorm on hea. Valgevenes olid head mängud, kuigi peatreener mängitas mind teise koha peal," rääkis ta.

Koondise peatreener Rand nimetas Mäeorgu äärmiselt kõrge professionaalsusega sportlaseks. "Tema suhtumine trenni ja trenniväliselt on imeline. Ja loomulikult tulevad siis ka oskused. Oskused ja suhtumine peavad olema just sellised, nagu on seda Priidul".

Eriliselt kiidab ta Priidu osalemist treeningutest. Pallimängualadel Eesti koondisse jõudmine on Läänemaal üsna harv nähtus. Täiskasvanute koondistes ongi seda viimasel ajal suutnud ainult jalgpallurid – naiste koondises Anett Vilipuu, meeste koondises Rimo Hunt ja rannajalgpallis Priit Mäeorg.

Koondislased enne suurt spordipidu Massus

Vaid neli päeva enne suurt rannajalgpallipidu Pärnus osalevad mitmed koondislased Massus toimuval rannajalgpalliturniiril. Kohal on nad siiski selleks, et meie noortele jalgpalluritele viia läbi koolitus ja rääkida rannajalgpallimängust. "See on ikka eriline ettevõtmine, suur tänu Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubile. Ainult teretulnud on sellised asjad. Ja ajastus on ka õige," ütles Massu Mõisa ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ühisürituse kohta koondise peatreener Rand. "Oleksin ise hea meelega tulnud, aga väga kiire periood ja suur vastutus ootab ees."

Seevastu on kohal Priit Mäeorg, Aleksander Saharov, Andreas Aniko ja Indrek Palm. Usume, et meie noored annavad koondislastele positiivse laengu ja koondis suudab täita oma eesmärgi. Alagrupis kohtub Eesti: 20.08 Norraga, 21.08 Inglismaaga, 22.08 Ungariga. Kõikide mängude algus 19.00

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kristjan
8 aastat tagasi

Saalijalgpallis on meie koondises ka Rasmus Munskind !!!