Collegium Musicale laulab pühapäeval Lihula kirikus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Collegium Musicale koos TormisegaCollegium Musicale koos Veljo Tormisega. Foto Collegium Musicale

Pühapäeval kell 20 annab Lihulast pärit dirigendi Endrik Üksvärava dirigeerimisel Lihula kirikus kontserdi Eesti üks tippkoore – Collegium Musicale.

Kontsert on pühendatud helilooja Veljo Tormise 85. sünnipäevale ja sellel kõlavad laulud helilooja kooritsüklist "Unustatud rahvad". Collegium Musicale annab selle kavaga üheksa kontserti Eesti eri paigus, kuid Läänemaal on Lihula kontsert ainuke.

Kammerkoor Collegium Musicale, asutati 2010. aastal dirigent Endrik Üksvärava eestvedamisel. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, erilisel kohal on eesti heliloojate looming. Koor on teinud koostööd selliste dirigentidega nagu Tõnu Kaljuste, Andres Mustonen, Jos van Veldhoven (Holland), Simon Carrington (UK), Toomas Vavilov, Mihhail Gerts. Eesti Kooriühing on tunnustanud koori kahel korral Aasta Koori tiitliga – 2011 ja 2014. Tänavu augustis ja septembris annab koor koostöös Eesti Kontserdiga 9 kontserti Veljo Tormise loominguga, pühendades need helilooja 85. sünnipäevale. 3. septembril saab koori kuulda Nargenfestivali Pärdi päevadel. 3. oktoobril tähistab koor aga oma 5. sünnipäeva kontserdiga Tallinnas Mustpeade majas. Sügis toob koorile kaasa ka osalemised kõrgetasemelistel festivalidel Soomes ja Tšehhis. 

Lisainfo koori kohta: www.collegiummusicale.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments