Veterinaaramet avastas katku kahes suures Võru- ja Viljandimaa farmis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) avastas sigade Aafrika katku Võrumaal asuvas 1800 koduseaga farmis ja Viljandimaal asuva 2900 koduseaga farmis.

Võrumaa farm asub Haanja vallas Luutsniku külas ja Viljandimaa farm Tarvastu vallas Pikru külas, ütles põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Karin Volmer BNS-ile.

Tarvastu vallast on leitud pea pooled seakatku juhtumid metssigadel. Varem on seakatk avastatud ka HKSCanile kuuluvast 2149 seaga farmist samas vallas Vooru külas.

VTA on seakatku kodusigadel leidnud seni Lääne-Virumaal, Valgamaal, Tartumaal, Viljandimaal ja Jõgevamaal. Kokku on hukatud üle 10 000 säärastest farmidest pärit siga. Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab järgima kehtestatud bioturvalisuse meetmeid, et oma loomi taudi eest kaitsta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
8 aastat tagasi

kas tõepoolest pole muud lahendust kui pisiku avastamisel tuhandeid ja tuhandeid sigu hukata? Bakter on laiali niikuinii, kas karantiin ja ravi otsimine ei ole alternatiivid. See asi ületab juba hullumeelsuse piire…