Orumaa ja Niinepuu alustavad täna Brasiilias võistlust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna Brasiilias Sao Paolos algavatel ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 2015 asuvad võistlustulle kaks Haapsalu kutsehariduskeskuse noort meistrit – tisler Ergo Orumaa ja restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu. 

Kutseõppurite maailmameistrivõistlustel osaleb 1200 õppurit 63 riigist. Eestit esindab üheksa noort meistrit seitsmel erialal: mehhatroonikud, maastikuehitajad, mööblitisler, plaatija, infotehnoloog, veebidisainer  ja restoraniteenindaja.

Haridus- ja Teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsleri Mart Laidmetsa sõnul kogub kutseõpe popularsust kogu maailmas.„Rõõm on tõdeda, et Eesti noored on mitmetel erialadel oma oskustelt maailma tipus. Õpipoisist meistriks saamise protsess on Eesti kutsehariduskorralduses hetkel oluliselt täiendamisel ning koostöös ettevõtjatega sünnib meistreid igal aastal aina rohkem,“ ütles Laidmets.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ning võistlused kestavad 16. augustini. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral, seni on parimaks soorituseks olnud kümnes koht ning koju on toodud neli meisterlikkuse medalit. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

HKHK kutsevõistlused 191 Ergo Orumaa

Tisler Ergo Orumaa. Foto Urmas Lauri

Kätlin Niinepuu

Restoraniteenindaja Kätlin NIinepuu. Foto kutseharidus.ee

Eesti meeskond avatseremoonialEesti meeskond WorldSkillsi avatseremoonial. Foto Innove

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments