Läänemaa jalgpalliklubide noortevõistkonnad olid Pärnus neljandad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jalgpallilaager 6

Sihtasutus Pärnumaa Jalgpallikeskus, mida juhib Eesti meistriliigas mängiva Pärnu Linnameeskonna peatreener Marko Lelov, korraldab Pärnus ja mujal Pärnumaal juba kolmandat aastat tugevaid noorteturniire. Kalevi staadioni harjutusväljakul toimunud noorteturniiridel osalesid ka meie maakonna kaks noorteklubi. Läänemaa JK poisid olid esindatud 2006 ja Lõuna-Läänemaa JK poisid 2003 sündinute turniiril. Mõlemad klubid mängisid kõrges konkurentsis välja neljanda koha.

Kõrgetasemelised noorteturniirid
Pärnumaa Jalgpallikeskuse poolt korraldatavate noorteturniiride kohta võib alati öelda, et tegemist on väga tugevakoosseisuliste turniiridega. Turniiril osalevad paljud pealinna tugevad klubid, lisaks Pärnu enda heal tasemel noortevõistkonnad. Seda suurem rõõm on, kui mõnel meie maakonna noortevõistkonnal õnnestub kõrgete kohtade jagamisel oma sõna sekka öelda, kuigi igal korral ei ole see peamiseks eesmärgiks.

„Pärnus käivadki ainult head võistkonnad,” ütles Läänemaa JK treener Triin Vellemäe.

Tallinna Levadia, Tallinna Nõmme Kalju, Keila JK, Pärnu JK, Pärnu Vaprus, Pärnu JK Kalev on vaid mõned tugevad noortevõistkonnand, kes alati kohal. Turniirid on peakohtuniku poolt hästi korraldatud ja väljakud alati korras. Kindlasti on Pärnu turniirid heaks proovikiviks peatselt algavateks Eesti noorte meistrivõistluste sügisringi mängudeks.

Läänlastele neljandad kohad
Läänemaa noored jalgpallurid esinesid kahel turniiril väga hästi. Läänemaa JK 2006 poiste võistkond alistas oma alagrupis kindlalt kõik oma vastased. Pärnu JK II 2:0, Pärnu JK Vaprus 6:0, siis Nõmme Kalju väga pingelise heitluse järel 3:2 ja alistada suudeti isegi Tallinna Levadia, tulemusega 4:1 Treener Triin Vellemäe lausus, et poisid olid väga tublid ja kahe alagrupi peale koguti üldse kõige rohkem punkte. Poolfinaalis tuli vastu teise alagrupi teise koha omanik, Nõmme Kalju Valge. Väsimus ja väiksem vahetuste arv olid põhjusteks miks vastu tuli võtta 1:3 kaotus. Kolmanda koha kohtumises tõi taas vastaseks alagrupikaaslase Nõmme Kalju. Ka pronksimäng, nii nagu alagrupiski oli ülidramaatiline. Ja 1:1 viigiliselt see ka lõppes. Medalivõitjad pidi otsustama penaltiseeria. Kahjuks Läänemaa JK poisid jäid alla ja tasuks neljas koht.

Võistkonna treener Triin Vellemäe jäi saavutatud koha ja mänguga väga rahule: „Poisid olid tublid ja nad näitasid väga resultatiivset mängu. Kümne võistkonna hulgas neljas koht on tubli saavutus. Lõime kokku 17 väravat, mis oli turniiril üks parimaid näitajaid.”

Vähem tähtis ei ole, et Läänemaa JK poisid said kiitust nii pealtvaatajatelt, kui teistelt treeneritelt. „Kuna Haapsalut peetakse maakohaks, siis kiitust tuli poiste aadressil palju,” rääkis Vellemäe.
Võistkonnas mängisid: Robi Suder, Kert Markus Vare, Arti Viispert, Tristar Leppik, Hendrik Soome, Sander Soome, Otto Villem Valdmann, Jan-Erik Niit, Morten Ristmägi.

Lõuna-Läänemaa JK noored mängisid aga 2003 poiste turniiril. Äsja treeninglaagrist tulnud võistkond lõpetas Pärnu turniiriga ettevalmistuse augusti lõpus jätkuvateks Eesti noorte meistrivõistlusteks. Kokku sai võistkond pidada kuus mängu ja mängude kvaliteet paranes iga mänguga. Turniiri eesmärk oli võistkonnale anda mängupraktikat ja teha seda väga tugevate noortevõistkondade vastu. Kahes esimeses kohtumises ei oldud valmis ja jäädi alla Pärnu JK I ja Pärnu JK II võistkonnale vastavalt 0:3 ja 0:2. Kuid edasi jätkas võistkond nii, nagu nad suutelised on. Üksteise järel alistati Nõmme Kalju Must 2:0, Pärnu JK Kalev 4:1 ja turniiri suursoosik Keila JK 1:0. Poisid näitasid ilusat mängu, sooritused olid juba sellised millised peavad nad 12aastasel jalgpalluril olema. Turniiri korraldaja Marko Lelov kiitis meie poiste esitust ja eriti tõsteti esile maaklubi võitu Keila JK üle. Kahjuks jäi i-le täpp panemata, seda küll ainult esikolmikusse jõudmise suhtes. Nõmme Kalju vastu läksime kaasa nende poolt pakutud uimase ja aeglase tempoga ja oma kiirust ja tehnikat ei suutnudki esile tuua. Vastased aga lõid 1:0 võiduvärava ja mäng nii ka lõppes. Kokku tugevalt turniiril neljas koht ja igati vajalik kogus mängupraktikat ja kogemusi. Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Mart Mikiveer, Markus Sõber, Sander Sõber, Randy Põld, Marten Põld, Henry Põld, Geron Noor, Henri Kivisalu, Robert Idvani, Mario Reks, Andero Polberg, Siim Urb, Virgo Vallik, Herman Reinmaa, Mihkel Sibul. Treener Jaanus Getreu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments