Eesti jõukaim inimene võis anda altkäemaksu Läti raudtee juhile

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Eesti üheks rikkaimaks inimeseks loetud raudtee-ettevõtja Oleg Ossinovski kohal ripuvad altkäemaksupilved, kirjutab ajaleht Potimees.

Samal ajal kui möödunud nädalal levis Eesti poliitringkondades kumu, et Jevgeni Ossinovski võib luua uue koalitsiooni ja tõusta isegi peaministriks, otsis Eesti kaitsepolitsei Läti prokuratuuri palvel läbi tema isa Oleg Ossinovski ametiruumid Tallinnas Rocca al Mares. Läbiotsimine tehti pärast seda, kui Lätis peeti möödunud neljapäeval kinni üks sealseid mõjukamaid äritegelasi, üle kümne aasta Läti Raudteed (Latvijas Dzelzceļš) juhtinud Uģis Magonis, kui ta oli just saabunud Pärnust. Tegemist on mehega, kelle sugulus- ja ametialased sidemed Venemaa raudteeäri juhtiva Vladimir Jakuniniga on suunanud Venemaa transiidivood just nimelt läbi Läti, jättes Eesti suurest transiidirahast ilma.

Kuigi Läti korruptsioonivastase võitluse büroo on olnud seni väga napisõnaline, on nad kinnitanud, et Magonise kinnipidamine on seotud poole miljoni eurose altkäemaksuga. Läti ajakirjandus on võimaliku kokkupuute altkäemaksu ja Oleg Ossinovski nime vahel leidnud seoses nelja veduri ostuga Läti Raudtee tütarettevõttele Ossinovski firmalt.

Ossinovski firmale kuulub muuhulgas tuulepark Läänemaal Hanila vallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vääks
8 aastat tagasi

Kui aga meil teha ametlik ja vabatahtlik korjandus Eesti Raudteele?

Tont.
8 aastat tagasi

Huvitav,kas Hanila mehed tuulepargi lubamise eest ka toetust said ?? ?