Tapa rahvarallil oli kiireim Läänemaa võistkond Marko Kukuškin / Monika Mäeste

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

20150808-IMG_2121

Sander Ilves / Tõnis Avila. Foto: Erakogu

Tapa rahvarallile oli end kirja pannud 12 läänlast, aga mitmesugustel põhjustel jõudis starti 9. Laupäeval Tapa linna päevadega samal ajal peetud rahvaralli Uno Aava karikale kuulus nii Eesti Autospordiliidu kui ka Igaühe Terviseklubi karikasarja. Võistlust alustas 79, lõpuni jõudis 59 ekipaaži. Sõideti karussellsüsteemis, mis tähendab, et üks katse tehti kaks korda järjest läbi. Kuna sealsed teed on kiired, oli rajal ka suur hulk takistusi. Kes suutis neid vältida, oli päeva lõpuks heal kohal.

Ärevamad hetked olid klassis 4WD startinud Kaido Saulil, kui tema kaardilugeja hommikul teatas, et ei saa võistlema tulla. Leiti uus lugeja ning sai startida. Väga hea koostööga saavutati häid aegu ning päeva lõpuks tuli oma klassi 7. ja üldises edetabelis 26. koht (rajalt saadi ka 10 sek karistust). 

2WD-klassis hakkasid poodiumikoha pärast kohe esimesest katsest peale jagelema vanad tuttavad Kukuškin/Mäeste; Vanik /Ojala; Kull/Keskküla ja Põllumäe/Kuutok. Nagu juba varem märgitud, oli takistusi rajal palju. Nii määras ka nende pikaliajamine oma osa järjestuses ja muidugi katkestas teisel ringil ka konkurent Uukareda/Ojasoo. Puudetega kukkusid poodiumilt välja Põllumäe/Kuutok. Seega olid kindlad võitjad Kukuškin/Mäeste, kes said oma klassi 1. ja üldjärjestuses 6. koha. 2WD-v klassis olid stardis Delvis Tõkke / Urmas Mets. Nemad olid oma klassis 10. ja üldjärjestuses 46. kohal (ajakaristust kogunes 50 sek). Klassis J-16 olid stardis Jako Allika / Ardo Laul ja lõpuks tuli oma klassis 2. ning üldarvestuses 54. koht (ajakaristust tuli ka tähise puutest 10 sek). 

SU-klassis esindas meid ainsana võistkond Sander Ilves / Tõnis Avila. Neile tuli koos karistusega väga tubli oma klassi 2. ja üldarvestuses 23. koht (ajakaristust 20 sek).

Klassis J-18 olid Läänemaalt Andres Kruusma ja seekord tema kaardilugejaks suure rallikogemusega Terko Jakobson ning Martin Jaanus / Jonar Ilves. Nende võistkondade vahel käis puhta sõiduga sekund-sekundisõit. Lõpuks tegid karistused oma töö ning Andres Kruusma / Terko Jakobson said 2. koha (ajakaristust kogunes 20 sek). Martin Jaanus / Jonar Ilves olid neljandad (ajakaristust 50 sek). Kuna viimastel katsetel käisid nad teelt väljas mööda viljapõldu, said nad pealtvaatajate arust atraktiivseima sõidu eest korraldajalt eriauhinna (värviprinter). Enne viimast etappi 19. septembril Läänemaal Martna ja Kullamaa valla teedel on punktiseis päris põnev. Nüüd on mõni nädal puhkust ja 23. augustil on Kasari rahvasprint.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments