Neli inimelu nõudnud liiklusavarii põhjustaja oli raskes joobes

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rannu_õnnetus

Õnnetus nõudis neli inimelu. POLITSEI

Tartumaal Rannu vallas neli inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustaja oli raskes joobes, selgitas uurimine.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel oli 23-aastase Randy joove 2,21 promilli ehk tegemist oli kriminaalse joobeastmega, mis algab karistusseadustiku järgi 1,5 promillist.

Juhi kõrval istunud 23-aastase Steni joove oli 1,12 promilli, tagaistmel istunud kaks 15-aastast neidu olid kained. Ühegi sõitja verest ei leitud jälgi narkootikumide tarvitamisest.

Politsei võttis ütlused sõiduki juhilt, kelle autost Randy Audi vahetult enne avariid mööda sõitis, ning selle põhjal on tuvastatud, et Audi kiirus oli kindlasti üle 100 km/h. "Andmeid Audile väidetavalt vastu sõitnud sõiduki kohta jätkuvalt pole," lisas prokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Uurimine tuvastas, et kui Randyl oli turvavöö lahti, siis ülejäänud autos viibinutel kinni.

Üliraske liiklusõnnetus juhtus 4. augusti õhtul kella 20.52 ajal Rannu vallas Vehendi külas Vallapalu-Rannaküla tee 2,5 kilomeetril, kus Audi kaotas lauges kurvis juhitavuse ja sõitis paremale teelt välja vastu puud.

Auto roolis olnud 23-aastane Randy, tema kõrval istunud sama vana Sven ning auto tagaistmel viibinud 15-aastased Getter ja Elisa-Angelika hukkusid sündmuskohal. Korduvalt liiklusrikkumiste eest nii väär- kui kriminaalkorras karistatud noormehel puudus juhtimisõigus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments