Muusikakool avab Ristil pärimusmuusika osakonna

Dolores Mäekivi

dolores.maekivi@gmail.com

Haapsalu Muusikakooli direktor Andres Kase. Foto: Arvo Tarmula.

Alates 2015/2016 õppeaastast alustab Risti Põhikooli ruumides tööd Haapsalu muusikakooli pärimusmuusika osakond. Sisseastumiskatsetele on oodatud kõik huvilised olenemata vanusest.

Pärimusmuusika osakonna õpetajaks saab olema Haapsalu muusikakooli õpetaja Enrik Visla.

„Mõte rajada Ristile pärimusmuusika osakond tulenes sellest, et õpetaja Enrik Visla, kes on ühtlasi Eesti üks tuntumaid rahvamuusikuid, on ise Risti kohalik. Nii ei pea sealtkandi lapsed muusika õppimiseks Haapsalusse sõitma,” ütles Haapsalu muusikakooli direktor Andres Kase.

„Muidugi jääb Enrik Visla tunde andma ka Haapsalu muusikakooli,” lisas ta.

Osakond avatakse kui huvilisi on vähemalt kümme.

„Mida rohkem õpilasi Ristile tuleb, seda parem. Alla kümne õpilasega pole osakonna töölepanekul mõtet, muidu on asi majanduslikult kahjulik,” ütles Kase.

Kase sõnul pole ametlikku kokkulepet veel tehtud.

„Lepingut küll veel sõlmitud pole, aga usun, et asi hakkab toimima, sest ka Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus on asjast väga huvitatud,” ütles Kase.

Pärimusmuusika osakonnas saab sisse astuda kahele, lõõtsa/karmoška või mandoliini erialale. Õppetöö hakkab toimuma nii grupi –kui ka individuaaltundidena.

Enrik Visla on tegevmuusik, kes mängib lõõtsa, karmoškat, viiulit, mandoliini ja teisi rahvapille. Ta on kaks aastat õpetanud lõõtsa ja karmoškat Haapsalu Muusikakoolis.

Ristil toimuma hakkavad muusikaõpingud kestavad seitse aastat ja lõpetaja saab Haapsalu Muusikakooli lõputunnistuse. Sisseastumiskatsed on 25. augustil kell 18.00 Risti Põhikoolis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments