Tartumaa nelja hukkunuga avarii põhjustaja oli paadunud liiklushuligaan

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rannu_õnnetus

Vastu puud sõitnud auto deformeerus täielikult. POLITSEI

Tartumaal neli inimest surma viinud autojuht oli politsei andmetel korduvalt liiklusrikkumistega silma paistnud.  

Sõidukit juhtinud 23-aastane mees on varasemalt liiklusalaste süütegudega olnud karistatud nii kriminaal- kui ka väärteo korras. Rikkumiste hulgas on olnud nii alkoholi tarvitanuna sõiduki juhtimine, lubatud sõidukiiruse ületamine, turvavarustuseta sõit, liiklusohtlike olukordade tekitamine ja avariijärgselt sündmuskohalt põgenemine, teatas Lõuna prefektuur.

Viimati tabati mees alkoholi tarvitanuna autoroolist tänavu jaanuaris Elvas. Käesoleva aasta märtsikuus võeti mehelt erinevate rikkumiste eest lisakaristusena ära ka juhtimisõigus.

"Politsei avaldab sõidukijuhi tausta nii detailselt põhjusel, et autosse istudes mõtleks igaüks ennekõike järele, kes on roolis ning kas turvaline sihtkohta jõudmine on tagatud," märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ka teisipäeva õhtul oli mees tunnistajate väitel alkoholi pruukinud, samuti oli tal esialgsetel andmetel lahti turvavöö.

 Teisipäeva õhtul kell 20.52 sai häirekeskus teate, et Rannu vallas Vehendi külas Vallapalu-Rannaküla tee 2,5 kilomeetril on toimunud üliraske liiklusõnnetus. Audi kaotas lauges kurvis juhitavuse ja sõitis paremale teelt välja vastu puud. Sõiduteel on näha ka pikad pidurdusjäljed, sõiduk deformeerus täielikult.

Õnnetuse hetkel viibis sõidukis neli inimest, kaks tagaistmel istunud 15-aastast tüdrukut ning kaks 23-aastast meest, kes kõik hukkusid sündmuskohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

ega meite oma surmakutsar oli ka umbjoobes ja suure registriga

uh
8 aastat tagasi

Nii pilbasteks autot polegi varem näinud