Veterinaaramet leidis seakatku Lääne-Virumaa Rakke valla kodusigadelt

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Martna seakasvatus (13) (1300x867)

Seakasvatus. URMAS LAURI

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) kinnitas teisipäeval sigade Aafrika katku diagnoosi ühes Lääne-Virumaal Rakke vallas asuvas kolme seaga majapidamises.

Esialgsetel andmetel jääb kehtestatavasse tõkketsooni ka üks suurem 6000 seaga farm, ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel BNS-ile.

Eelmisel nädalal leidis VTA seakatku veel ühest Valgamaa majapidamisest. Neljapäeval teatas veterinaar- ja toiduamet (VTA), et avastas rutiinse kontrolli käigus sigade Aafrika katku Tartumaal Puhja vallas asuvas farmis, hukatakse ligi 1200 siga, samuti leiti taud Järvamaal mahefarmist, kus kokku oli 385 siga.

Üle-eelmisel nädalal leiti Viljandimaal Viljandi vallas Ridaküla külas asuvast seafarmist ning samas maakonnas Kolga-Jaani vallas Leie külas asuvast seafarmist SAK, hävitamisele läks üle 500 sea; samuti on seakatk diagnoositud Valgamaal ühes ühe seaga farmis.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab järgima kehtestatud bioturvalisuse meetmeid, et oma loomi taudi eest kaitsta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments