Haapsalu söögikohad üllatasid maksuametit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Dietrichi kohvik foto arvo tarmula (5)

Kohvituba. ARVO TARMULA

Maksu- ja tolliametnikud külastasid eelmisel laupäeval Augusibluusi ajal Haapsalu toitlustusettevõtteid kontrollimaks, kas kõik töötajad on ikka töötamise registrisse kantud. „Kontrollreidi tulemused valmistasid kindlasti meeldiva üllatuse,” ütles Lääne Elule MTA kontrolliosakonna juhtivrevident Annela Sinisalu.

Kokku kontrolliti kümnes erinevas äriühingus 24 isikut ja kõik nad olid tööandja poolt ka registreeritud. Vabatahtlikuna oli kirjas üks töötaja, kelle puhul selgitab MTA nüüd välja, milles täpselt tema vabatahtlik töö seisnes ja kas selline töötamise vorm oli õigustatud.

„Suvistel vabaõhuüritustel ei ole ka varem muresid töötajate registreerimisega olnud, kuid täiendavat kontrolli on vajanud töötajate vabatahtlikuna arvelevõtmist kasutanud ettevõtted. Seekord oli  vabatahtlike arv juba minimaalne,“ märkis Sinisalu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments