Haapsalu Kutsehariduskeskuse vilistlased lähevad Brasiiliasse võistlema

Dolores Mäekivi

dolores.maekivi@gmail.com

pGTC78tWFYCoo8nBfNi5Y26eQ5urQJd8AYD6Dy7BDzA

Haapsalu Kutsehariduskeskuse vilistlane Ergo Orumaa. URMAS LAURI 

11.–16. augustini toimuvad Brasiilias Sao Paulos ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 2015, kus ligi 50 riigist panevad oma oskused proovile 1200 kutseõppurit. Nende seas on ka kaks Haapsalu Kutsehariduskeskuse vilistlast- Läänemaalt pärit ja tisleri eriala lõpetanud Ergo Orumaa ja restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu.

Nüüdseks on treeningud läbi ja aeg enne reisi hinge tõmmata.

„Ergo võistluste ettevalmistus on nüüdseks läbi. Harjutasime juulikuu jooksul viis korda võistlusülesannet läbi, ühe korra ülesande läbitegemine võtab aega neli päeva,” ütles Ergo Orumaa juhendaja Uve Uustalu.

„Mina lähen Sao Paulosse juba kolmapäeval, Ergo sõidab järgi päev hiljem,” lisas Uustalu.

Ergo Orumaa sõnul muudetakse võistlusel ette antud ülesannet 30% ulatuses ja seda tegi ka tema harjutades, et ootamatusteks valmis olla.

Tisleri erialal võistleb 24 riiki.

„Võistlejad peavad 22 tunni jooksul valmistama vahtra- ja pähklipuidust kapi. Oma konstruktsioonilt on kapp üsnagi keerukas, sest tappühendusega on seotud jalad, karkass ja pealmine plaat,” ütles Orumaa.

Orumaa sõnul on tema eesmärk endast parim anda.

„Minu eesmärk on ette antud aja jooksul saada kapp võimalikult hästi valmis, kõik muu oleneb juba kohtunike otsusest. Kindlasti loodan võistluselt saada hindamatut rahvusvahelist kogemust, näha teiste võistlejate töövõtteid ja luua häid tutvusi,” sõnas Orumaa.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ja Eestile on need viiendad ülemaailmsed kutsevõistlused. Kokku osaleb tänavu võistlustel üheksa eestlast, kes võtavad mõõtu mehhatroonikas, restoraniteeninduses, maastikuehituses, plaatimises, veebidisainis, IT-s ja tisleritöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments