Minister tutvustab omavalitsusjuhtidele maavanemakandidaati

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neeme Suur (4)Maavanemakandiaat Neeme Suur. Foto Arvo Tarmula

Kolmapäeval tutvustab riigihalduse minister Arto Aas uut Lääne maavanema kandidaati Neeme Suurt Läänemaa omavalitsusjuhtidele ja volikogude esimeestele.

Riigihalduse minister Arto Aas esitas Neeme Suure Lääne maavanema kandidaadiks juuli alguses põhjendusega, et Suur on end maakonnas juba tõestanud inimene, kellel on nii omavalitsuse kui ka maakonna juhtimise kogemus. Ministri sõnul on maavanema puhul kõige olulisemad koostööoskus ja tegutsemine maakonna kui terviku huve silmas pidades.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ja juhib maavalitsuse tööd.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abc
8 aastat tagasi

Ei ole päri,et N.Suurele nüüd soe koht otsitakse selle eest,et kooseluseaduse ,,läbi viis,, ,sest rahvas teda Riigikokku ei valinud.

tore
8 aastat tagasi

see on tegelikult lihtsalt hämmastav kuidas inimesed liigituvad mingitesse klassidesse ja sortidesse. Poliitikute hulgas pole näiteks ilmselt ühtegi ettevõtlikku ja asjalikku inimest, need on tavaliselt ise ettevõtjaks hakanud ega viitsi igasuguse jama ja -ükspäev üht ja teine päev teist- juttu ajada. Samas on teatud sort inimene (ei tea kas sunnitult või hea meelega) ainult poliitiku ja ametniku või muu riigipalgalise karjääri peal väljas, tavaliselt lisandub selle ka- ükskõik mis hinnaga. Aaviksoo juhtum ju sama. Ainuke asi mille poole püüelda on soe koht, kus räägitakse etteantud jutte ja kus palk vääramatult tiksub. Kõige hirmsam tundub sel juhul olevat mingi päris, vajaliku… Loe rohkem »

kodanik
8 aastat tagasi

Järgmisena võiks soovitada Haapsalu linnapea kohta. Sotse nagu poleks Haapsalus olemaski. See oleks huvitav vaheldus olemasolevale.

see
8 aastat tagasi

üks autorollitamise koht ole

ohjahh
8 aastat tagasi

tegelikult on tõepoolest arusaamatu asutus…Ansipil oli omal ajal ikkagi õigus.

---
8 aastat tagasi

Mäng ikka ,,omade vahel,, ja ühte väravasse.Aas pole kohalik,et maavanemat peaks määrama.Algul tekkiski küsimus,et kes Suurt üldse soovitas.

Mati
8 aastat tagasi

Suure tõenäosusega ka viimane Lääne maavanem ehk amet kaheks aastaks. Jõudu!

Jah.....
8 aastat tagasi

Saab viimaks ehk valmis selle Läänemaa värava. Teisisõnu jätkub paigalseis.