Põldotsa raudmees selgub 17. korda

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

37

Põldotsa raudmehe start. Foto: Põldotsa rahvaspordiklubi

Homme selgitatakse Põldotsa talu õuel järjekordne Põldotsa raudmees. Raudmeheks kroonitakse Põldotsa triatloni võitja ehk esimesena Põldotsa talu õuele jõudnu.

Võistlus algab keskpäeval Laomäelt, kus osalejatel tuleb esmalt läbida umbes 200 meetrine ujumislõik. Vesi ei ole sügav, enamus teekonnast vaevu puusadeni, kuid leidub ka sügavaid kohti, mille ületades tuleb ujumisoskus kasuks.

Järgmiseks ootab võistlejaid ees 22,5 kilomeetrine rattasõit Kirimäele, kus ootab ees vahetusala. Rada kulgeb suures enamuses asfaltkattega teel. Triatloni peakorraldaja Aare Vaalma paneb kõigile osalejatele südamele, et liiklus on kogu võistluse vältel avatud ja osalejad on kohustatud järgima liikluseeskirju.

Nagu triatlonile kohane on viimaseks alaks jooks. 4,5 km pikkune jooksumaa toob võistlejad Kirimäelt läbi Taebla Põldotsa talu õuele.

Senini on kõige edukamalt raudmehe tiitleid noppinud Tarvi Viik, kokku viiel korral. Tema nimele kuulub ka rajarekord 56.15 aastast 2011.

Eelmise aasta võitu on lubanud kaitsma tulla äsja üle 35 aastaste hulgas kaitseväe meistriks kroonitud Lauri Tanner.

Tegu on Läänemaa pikima traditsiooniga triatlonivõistlusega, mida korraldatakse tänavu juba 17. korda.

Vaalma sõnul sündis idee korraldada võistlus juba eelmisel aastatuhandel, kui tollane esirattur Jaan Kirsipuu Tour de France´il etapi võitis. „Esialgu plaanisime teha vaid rattavõistluse, kuid kiirelt sai selgelt, et ainult rattale ei tasu rõhuda. Nii jõudsimegi triatlonini,” rääkis Vaalma.

Osalemine on kõigile spordihuvilistele tasuta.

 

Ajakava:

10.45 Kogunemine Põldotsal, instrueerimine
11.00 Rajaga tutvumine
11.45 Saabumine Laomäele, soojendus
12.00 Start
13.00 Võitja eeldatav finiš Põldotsal

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments