Lääne Elu huvi käest lastud jalutusväljaku vastu sundis linnavalitsuse tegutsema

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

 

16589263366_85095d1f6c_oSelline oli olukord koerte jalutusplatsil selle aasta 22. veebruaril
Foto: Reelika Kaasik

Pärast seda, kui Lääne Elu uuris, miks on Haapsalu koerte jalutusplats umbrohtu mattunud ja korrast ära, andis linnapea Urmas Sukles korralduse asi kiirelt korda teha.

Üle-eelmise aasta sügisel kuulutas Haapsalu linnavalitsus uhkusega, et avas koeraomanike soovil valgustatud jalutusväljaku, kus karvased lemmikud vabalt joosta ja mängida saavad. Pilt, mis seal eile avanes, uhkuseks põhjust aga ei anna – aediku lukk oli katki ja värav hädaabi korras valge ketsipaelaga kinni seotud. Platsi keskosa kattis kiviklibu, muu pinna võtab enda alla aga lokkav umbrohi – piltikult öeldes on kasteheinas põlvini.

„Hetkel ei tõmba sinna enam miski. Koht on käest lastud, umbrohi on varsti nii kõrge ja tihe, et ei mahu sinna liikumagi,” ütles Krissika, kes on üks pettunud koeraomanikest.

„Ma olen ka seda kruusaplatsi kunagi vaatamas käinud. Aga oma koertega pole sinna asja olnud – pisemad ilmselt murraks jalaluud seal kruusa vahel joostes. Iga pool mujal on koerteplatsidel ikka muru, vähemalt 1-2 agility elementi ja pingid ka. Meil pandi kruusateele aed ümber ja avati tohutu „koerte jooksuväljak”,” kritiseeris Ege.

„See pinnas on seal kohutav! Käisime seal ükskord mängimas ja pärast pidin ka oma riided ja jalanõud pessu panema, koerad läksid pessu ja fotokaamera ka… Kui tahan, et koer pärast mängu vähegi puhtam oleks ja sopast päris ei tilguks, käin pigem metsas või kuskil mujal,” tõi Reelika välja jalutusplatsi selle pahupoole, mis ennast veidi kehvemate ilmaolude korral ilmutab.

„Mõte on ju hea, aga kuidagi nukker ja kurb on see aedik. Tahtsite – tegime teile! Kuidagi selline tunne jääb sellest asjast,” kirjeldas Anika linnavalitsuse suhtumist.

Praegu puhkusel viibiv Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman tunnistas Lääne Elule, et tema koerte jalutusväljaku hetkeolukorraga kursis pole. Vikman meenutas, et plats pandi tõesti püsti kortermajades elavate koeraomanike soovil.

„Oli jutt, et linnas peaks olema üks koht, kus on aed ümber ning koerad saavad vabalt joosta ja mängida ilma, et nad plehku paneks. Minu mäletamist mööda jäi jutt toona nii, et linna poolt oligi ainult aed, koeraomanikud lubasid ise selle platsi eest hoolt kanda. Linna hooldusobjektide nimekirjas seda pole,” meenutas Vikman ja nentis, et nagu ikka, väsib iga vabatahtlikkuse korras sündinud algatus ühel hetkel ära. Aselinnapea märkis, et ülearu hästi ta üksikasjadega kursis polegi. „Selle ettevõtmisega tegeles tegelikult meie linnapea, tal on endal ka koer ja tema teiste koeraomanikega siis suhtles,” selgitas Vikman ja lisas, et eks tuleb üle vaadata, mis olukord koerte jalutusplatsil on ja „objekt hooldusesse võtta”.

Koerte jalutusväljaku nukrast olukorrast kuulnud Haapsalu linnapea Urmas Sukles tunnistas eile, et pole ise seal tükk aega käinud, aga kui lugu selline, tuleb tegutseda.

„Kui me selle platsi tegime, siis me erilist hooldusvajadust seal ei näinud – ju see jäi meil siis kahe silma vahele,” nentis ta ja andis lubaduse: tegeleme! „Vaatame Linnahooldusega asja üle. Ma usun, et see saab suhteliselt kiirelt korda aetud,” ütles Sukles. Linnapea oli kindel, et ka pingi jalutusväljakule organiseerimine ei tohiks üleliia keeruline olla ja korda saavad ka lukud-väravad. Muru ihkavad koeraomanikud peavad aga pettuma – seda ei tule. „Muru ma lubada ei saa, aga ehk saab pinnase olukorda parandada sellega, et väljakule liiva vedada. Mõtleme selle peale. Ma arvan, et see võiks olla meil järgmise nädala teema,” ütles Sukles.

Järgmist nädalat siiski oodata ei tule, sest juba eile õhtul veeti linnavalitsuse korraldusel platsi juurde ootele koormatäis liiva. Praeguseks hetkeks on plats juba niidetud ja Haapsalu linna avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse kinnitusel hakatakse kohe liiva platsile laiali vedama. Paigaldamisootel on juba ka traditsiooniline valge Haapsalu pink, mille kõrvale tuleb prügikast.

„Pärastlõunaks peaks kõik valmis olema,” kinnitas Parbus Lääne Elule.

Hea teada

Suure trummi nime all tuntud silla juures avati aedikuga ja valgustatud jalutusväljak 2013. aasta novembris.
Idee käis välja ja sobiva koha otsis koerakasvatajast linnakodanik.
Jalutusväljaku suurus on 50×17 meetrit.
Väljaku kordaseadmine maksis linnale umbes 700 eurot.

Selline pilt avanes Haapsalu koertejalutusväljakul enne tänast hommikut.

IMG_9385 IMG_9384 IMG_9382 IMG_9380 IMG_9378 IMG_9374

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tore
8 aastat tagasi

aga ärge seda siis jälle unarusse jätke.Ei ole nii,et asi tehtud ja kõik.Selline koht vajab pidevat järelvalvet ja putitamist.Peaks olema inimene,kes selle järgi vaatab.

Kaarel
8 aastat tagasi

Kõige parem on muidugi see, et Sukles seekord üldse tatti ei pritsi!!!! Äkki on haigeks jäänud???

No
8 aastat tagasi
Reply to  Kaarel

ainuke tatipritsija on siin esialgu Kaarel!

prp
8 aastat tagasi

Tore, et tõstatati teema ja kokkuvõttes supertublid linnaisad ju! Lõpp hea, kõik hea!