Haapsalu kolledži õppekohtadele oli soovijaid rohkem kui kohti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Triin Laasi 025

Tallinna ülikooli Haapalu kolledži vastuvõtt on lõppenud. Kandideerijaid oli palju ja kõik õppekohad said täidetud.

„Kõikidel õppekavadel said kohad täis ja on järjekord ka nendest, kes veel viimasel hetkel  kellegi äraütlemise korral sisse saaksid,” ütles Haapsalu kolledži direktor Triin Laasi (pildil).

Laasi andmeil esitati rakendusinformaatika erialale 93, tervisejuhi erialale 84, liiklusohutusse 53 ja käsitöötehnoloogiate ja disaini erialale 28 avaldust. Tasuta kohti on tunduvalt vähem kui avaldusi – rakendusinformaatika, tervisejuhi ja liiklusohutuse erialal on 20 tasuta kohta, käsitöötehnoloogia ja disaini erialal 15 tasuta kohta.

„Need, kes ei mahtunud 20 või 15 parema sekka, võivad avatud ülikooli kaudu õppima asuda tasulisele õppekohale. Seega on lõplik õppimaasujate arv teadmata, sest tasulise õppekoha soovist võib teada anda augusti lõpuni,” ütles Laasi.

„Igal aastal on tasulisi õppijaid olnud näiteks liiklusohutuse erialal,” lisas Laasi.

Sügisel algab kandideerimine ka klassiõpetaja eriala sulgemise järel avatud haridustehnoloogia täiendkoolitusele, kus õppetöö algab jaanuarist.

„Haridustehnoloogia täiendkoolituse puhul on oluline, et osalejate geograafiline taust oleks lai. Koolituse läbinud õpetajatest saavad oma koolis nn mentorid, kes toetavad kolleege nüüdisaegse tehnoloogia kasutamisel,” rääkis Laasi.

Haapsalu kolledžis on kõik neli eriala üle läinud tsükliõppele. Igapäevaõppes käivad veel ainult viimased klassiõpetajad, kes lõpetavad aastal 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tulevane+õppur
8 aastat tagasi

Huvitav, mis eriala tooks õnne meie õuele? Hakkaks kohe õppima.

sahiib
8 aastat tagasi

Mis kollets? See on vana venelasde kool, kus praeku minkit aega surnugs löödagse.

Kadi
8 aastat tagasi

Kas kassipissitamise eriala see aasta ei pakutagi. Vaadake neid erialasid, täielik asendustegevus ju. Väga nõus Endise õppuriga.

tulevane õppur
8 aastat tagasi

Kohad täituvad ja õppijaid jätkub, järelikult on kolledzit vaja. Hea, kui kodu ligidal töö kõrvalt on võimalik õppida. Tulemused sõltuvad eelkõige õppijast endast.

.
8 aastat tagasi

kohad täituvad ,sest midagi muud ei pakuta. Kui midagi muud ei pakuta,siis lepitakse ka selle haridusega,millega midagi peale ei ole hakata.

Endine õppur.
8 aastat tagasi

Tundub et kolledsi edukuse ja kasulikkuse ainsaks mõõdupuu on see kas kohad saavad ikka täis või mitte. Pigem töötab see koht selleks et kohalikele haritud vanatüdrukutele tööd anda ja eurorahadega ennast välja elada. See on kohaliku kolledsi lagi.