Augustibluusi avalöök on antud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Täna kell kolm Rootsituru kohviku ja Africa pubi ees kõlanud bluusihelid juhatasid sisse tänavuse Augustibluusi.

Festivali avalöögi andsid mullu loodud kooslus Steam Engine, mis mängib bluusiklassikat koos vihjetega moodsamale bluusile ja samuti vana head bluusi mängiv Pärnu Bluesiklubi Bänd. Viimane meelitas Africa pubi ette muusikat nautima kenakese rahvahulga ja päikesegi välja.

Kahe päeva jooksul antakse festivali raames kaheksal laval 30 kontserti, lisaks peetakse kultuurikeskuses täna töötuba ja Grand Holm Marina sadamas viib Emil Rutiku läbi viktoriini. Pilet tuleb lunastada Augustibluusi pealava ja raudteejaama esinejate kuulamiseks ning öisesse bluusiklubisse Club 56 Blues pääsuks. Samuti täna Haapsalu Raamatus toimuvale luulekuntserdile, kus Raivo Trassi ja Georg Merilo peavad riimitud sõnasõda ja musikaalse õhkkonna loomise eest vastutab Mai Agan.

Linnuseväravad avatakse täna kl 17 ja tund hiljem astub esimese esinejana lavale Tartu bluusibänd Cathouse Radio. Tänase festivalipäeva peaesinejad on Candye Kane USAst ja Andy Fairweather Low Inglismaalt.

Homme algab festivaliprogramm programm kl 11 Jaapanist pärit ja põnevate instrumentidega üllatava Kaptain Rocki ülesastumisega Haapsalu Vanakinos. Bluusipeo peaesinejatena astuvad aga täna pealaval üles Chicagost pärit trompetimängija, laulja ja laulukirjutaja Boney Fields ning kodumaine eriprojekt, legendaarse B.B. Kingi mälestuseks, kus solistidena teevad kaasa Evelin Võigemast, Jan Uuspõld, Kristjan Kannukene ja Emil Rutiku.

Kui mullu külastas Augustibluusi 12 000 inimest, siis tänavu on korraldajate sõnul piletimüük kulgenud samas tempos. Reede pärastlõunaks oli bluusipublik juba linna tänavates ja kohvikutes end sisse seadnud.

Haapsalu politseijuhi Andrei Taratuhini sõnul on Augustibluus politsei vaatevinklist olnud rahulik üritus. „Bluusi publik on pigem pisut vanem ja rahumeelne ning ka parkimisega pole Augustibluusil varasematel aastatel probleeme olnud,” ütles ta. Lisajõude politsei Tartuhini nädalavahetuseks Haapsallu ei too, küll aga pannakse igaks juhuks välja lisapatrulle.

_MKS0017 _MKS0020 _MKS0022 _MKS0025 _MKS0026 _MKS0027 _MKS0029 _MKS0032

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

Kübe meeskond orjade inisemist ei kuula