Neljapäevamemmed lähevad Soome käsitööd tutvustama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_7706Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed sõidavad homme Soome eestirootslaste käsitööd tutvustama. Foto Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseumi pere koos neljapäevamemmede, Haeska rahvatantsijate ja fotograaf Arvo Tarmulaga läheb sel nädalalõpul Soome Vaasa kanti tutvustama eestirootslaste käsitööd ja kultuuripärandit.

„Kui varem oleme teinud koostööd Turu saarestikuga, siis nüüd võtame ette Põhja-Soome," selgitas Rannarootsi muuseumi direktori Ülo Kalm. Eestirootslased osalevad Vaasa lähistel asuva Stundarsi vabaõhumuuseumi traditsioonilisel käsitööpäeval, kuhu Kalmu sõnul tulevad endisaegseid käsitöövõtteid näitama-õpetama ka teiste Soome muuseumite käsitöölised ja peetakse käsitöölaata. „Meie memmed teevad traditsioonilist käsitööd, mida saab näpu vahel teha — kes koob, kes tikib,” selgitas ta.

Kalmu sõnul võetakse Stundarsisse kaasa ka aastajagu Turu saarestikus Houtskäris üleval olnud Arvo Tarmula fotonäitus Ruhnust, et selle kaudu reklaamida eksootilist saart ja sealset muuseumi. „Võib-olla saab ka Stundarsis käigust kunagi näitus,” lootis ta.

Kalmu sõnul saab osalemine Stundarsi vabaõhumuuseumi käsitööpäeval teoks tänu Soomes tegutseva Rootsi kultuurifondi toele. Ta lisas, et tegemist on koostööprojektiga, mis järgmisel aastal toob Stundarsi muuseumi inimesed Haapsallu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments