Haapsalu linnagaleriis on üleval Heigo Jelle näitus Raudnäod

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kolmapäeval avati Haapsalu linnagaleriis Heigo Jelle sepatööde näitus Raudnäod, kus nagu väljapaneku pealkirigi ütleb on eksponaatideks rauast ja terasest näod.

Rauast tööde taustaks on seintel pildid teistest Jelle käte all valminud sepistustest. Näitus on jätk autori eelmisele näitusele, mis toimus 2013 aastal Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus.

„Nagu ka eelmisel näitusel, ei näita ma siin eksperimente, vaid kõik näitusel olevad tööd jutustavad mingit lugu,” sõnas Jelle.

 „Tegin sõna otseses mõttes portreesid. Nägu on ilmekas osa inimesest, me kõik teeme tihtipeale nägusid, kasvõi peegli ees,” põhjendas Jelle teemavalikut.

Autori sõnul ei lähe tal sepatööde valmistamiseks vaja inspiratsiooni. „Mul ei ole inspiratsiooni vaja, hakkan lihtsalt tööga peale ja vaatan, mis mu käte all valmib,” sõnas Jelle.

Haapsalu linnagaleriis on Jelle ka varem oma töid eksponeerinud. astal 2003 viisin samuti siin oma näitust läbi ja sellest korrast jäi galeriist hea mulje. Seega mõtlesin, et miks siis mitte uuesti töödega siia tulla,” sõnas Jelle.

Heigo Jelle on loomise kõrvalt ka Eesti Kunstiakadeemias ehte –ja sepakunsti õppejõuna töötanud.

Samuti on Jelle Eesti esimese sepakunsti raamatu autor. „Heigo Jelle autoriraamat” on eesti-, saksa- ja ingliskeelne album, mis sisaldab ülevaadet Jelle teostest aastatel 1986-2005.

Näitusel väljasolevate tööde valmistamisega alustas autor aastal 2012. Heigo Jelle tööd on Haapsalu Linnagaleriis üleval 25nda augustini.

 

Fotod: Dolores Mäekivi

raud2 raud1 raud

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments