Eesti aukonsulid Soomes külastavad Läänemaad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Maavanema kt Kristel Jupits tervitamas Eesti aukonsulit Kuopios Tuija Päivi Keinoneni kaaslasega

Lääne maavanema kt Kristel Jupits tervitamas Eesti aukonsulit Kuopios Tuija Päivi Keinoneni kaaslasega. ERAKOGU

Neljapäeval ja reedel külastavad Läänemaad Eesti aukonsulid Soomes, nende hulgas on aukonsulid Kotkast, Kuopiost, Marienhamnist ja Vaasast. Aukonsulid külastavad erinevaid maakonna turismiobjekte ja ettevõtteid. Eile külastasid aukonsulid Raplamaad, varasematel aastatel on käidud ka teistes maakondades, teatas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

„Igas riigis ilmselt seda veel ei ole, et aukonsulid Eestit külastama tulevad, kuid kuna Soome on lähedal ja suhted tihedad, nii mõnigi neist omab Eestis ka ettevõtet, siis seda enam on neil huvi saada paremat pilti, mis siin toimub. Näiteks Rapla puhul eile ka üllatuti, sest kui tavaliselt sõidetakse Raplast läbi, siis nüüd räägiti ka mis Raplas toimub. Sama ka Haapsalus, kus varem on käidud võib-olla spaas, aga täna me kuulsime ka hoopis rohkem sellest, milline on ettevõtluskeskkond ja et siia oodatakse investoreid,” ütles Kerli Veski, kes on konsulaartalituse direktor Eesti suursaatkonnas Helsingis.

„Eesmärk on tutvustada neile Eesti võlusid, Eestit ettevõtluskeskkonnana, spetsiifiliselt siis erinevaid maakondi, valdu, linnu, et nad oskaksid Eestit paremini n-ö müüa. Kindlasti tasub aukonsuleid kasutada. See on suurepärane võimalus mitte ainult riigile vaid ka kohalikele omavalitsustele, olla paremini Soomes kohapeal nähtavad,“ sõnas Veski.

Eesti aukonsuleid on Soomes seitse. Nad on Soome kodanikud, kes elavad ja töötavad seal ning Eesti riigilt oma ülesannete täitmise eest tasu ei saa, kuid on abistavaks käepikenduseks, et aidata Eesti elul edasi minna ja oma regioonidega suhteid arendada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments