Kõige rohkem abiellutakse augustis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

pulm MKL

Pulmad. MERILIN KAUSTEL LEHEMETS

Kui tänavu juunis registreeriti  Läänemaal 10 abielu ja juulis on neid tulemas 16, siis abiellumise kõrgaeg on august – juba praegu on end kirja pannud 18 paari.

„August on aastaid olnud kõige pulmarohkem kuu,” ütles Lääne maavalitsuse perekonnaseisu toimingute peaspetsialist Sirje Proosväli.

„Enamik paare  registreerivad abielu meie juures,” ütles  Sirje Proosväli. Sel suvel on seni olnud vaid üks laulatus. Perekonnatoimingute väikesesse saali Wiedemanni tänaval mahub 20-30 pulmalist.  Registreerimisi on sel suvel olnud ka Krahviaias Laikmaa paviljonis ja Iloni Imedemaa saalis. Üks paar registreeris abielu oma koduõuel. Üks laulatus oli Nelijärvel.
„Väikesed pulmad,  ikka nooremapolsed, nii kolmekümnendais, eestlased,” kirjeldas Proosväli selle suve abiellumisi. „Üldiselt registreerivad abielu meie juures eestlased, erandeid on harva, sel suvel meenub erandina üks ammusest ajast Eestis elav ameeriklane.“  Eakad inimesed pani Proosväli viimati paari mullu.

Abielluda saab igal tööpäeval,  laupäeval saab abielluda kord kuus. Juulis oli siis Proosväljal registreerida viis  abielu.

„Loori näeb tänapäeva pruudi peas  vähe,” ütles Proosväli. Argipäeviti tullakse registreerima vahel ainult kahekesi. Mõnikord on pruutpaar ilusasti piduriides, mõnikord joostakse lihtsalt ametniku juurest läbi.
Mullu juunis ja juulis registreeriti 27 abielu, tänavu tuleb arvatavasti 26 abielu. Augustis tahab abielu registreerida 18 paari.  

Abielu saab registreerida ka notari juures, aga selle kohta Proosväljal andmeid ei ole.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments