Kohus jättis Vormsi parvlaevaliini hanke tühistamise jõusse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ormsö7

Tallinna halduskohus jättis jõusse Lääne maavalitsuse kevadel tehtud otsuse tühistada Rohuküla-Sviby teenindamise hange.

Lääne maavalitsus otsustas 30. aprilli tühistada Rohuküla-Sviby liini teenindamise hanke ja sõlmida selle asemel ajutise leping OÜ-ga Väinamere Liinid. 9. juunil kiitis otsuse heaks ka riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO), teatas kohtu pressiesindaja Annika Vilu BNS-ile.

Väinamere Liinid kaebas otsuse edasi ja halduskohus otsustas 28. juulil kaebust mitte rahuldada. Otsus on jõustumata ja selle võib vaidlustada hiljemalt 7. augustil 2015.

Lääne maavalitsus tühistas aprillis pärast pikki vaidlusi Sviby-Rohuküla laevaliini operaatorihanke; hanke algne võitja Väinamere Liinid kaebas tühistamisotsuse riigihangete vaidluskomisjoni (VAKO), kuid VAKO jättis maavalitsuse otsuse jõusse, kirjutas Lääne Elu juuni algul.

Lääne maavalitsus tühistas hanke 30. aprillil, sest pikka aega kestnud vaidluste tõttu polnud võimalik 1. mail, nagu esialgu plaanitud, uut vedajat uue laevaga liinile saata. Samuti ei olnud laev 1. maiks valmis. Tühistatud hanke esialgne võitja oli Väinamere Liinid, mis leidis nüüd, et on hankevaidluses kulutanud üksjagu aega ja raha ja et Lääne maavalitsusel polnud alust hanget tühistada.

Maavanem sõlmis ajutise avaliku teenindamise otselepingu Sviby -Rohuküla parvlaevaliinil alates 1. juunist Väinamere  Liinid OÜ-ga. Leping sõlmiti reisijate-, sõidukite- ja kaubaveoteenuse osutamiseks laevaga Ormsö alates käesoleva aasta juunist ja mitte kauemaks kui 31. maini 2016.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Tundub,et raha teeb õigust. Kihnu veeteed oli oma laevaga Reet väga abivalmis firma. Ja ma ei imestax yldse,kui kogemata kombel oleks tarvis mõne laevaga läbi Vormsi jäätee sõita.