Juhtkiri: Ridala võimuvõitlus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lel2807001

See, et Ridala vallavolikogus käärib ja volinikud näikse olevat omavahel kõvasti tülli pööranud, ei ole mingi ime. Pool valitsemisperioodist on läbi, teine pool ees. Kahe aasta pealt on juba näha, kuidas valitsemine välja tuleb, mis on tehtud, mis tegemata jäetud, samas on veel aega midagi ette võtta ja tõepoolest kraavi kiskuvat vankrit tee peale tagasi udida.

Kui opositsioonil on, kust kinni võtta, siis seda kahe aasta tegemiste pealt tõenäoliselt ka tehakse. See on isegi mõistlik, igatahes mõistlikum kui varem või hiljem. Nagu Martnas, kus oma aega oodanud opositsioon avaldas vallavanemale umbusaldust esimesel võimalusel. Tasapisi, senini kaane all, näikse käärivat ka Hanilas. Ridalas on aga Kesk- ja Reformierakonna liit härjal kõvasti sarvist haaranud: vaja ainult kaks võimuliidu volimeest oma leeri üle meelitada, asi naksti ära teha ja patuoinast vallavanem minema küütida.

Põhjused on fundamentaalsed: võimuliidul ja opositsioonil on diametraalselt erinev arusaam sellest, kellega peaks Ridala vald ühinema; samuti sellest, kuhu oleks õigem valla raha investeerida. Selles, et võimuliidu tegevus pole opositsioonile meele järele, olgu siis Martnas, Ridalas, Hanilas või kus iganes, pole iseenesest midagi kentsakat. Kentsakas oleks pigem see, kui nii ei oleks. Kas aga võimuliidu tegemistes või tegematajätmistes peab süüdistama just palgatöölisest vallavanemat, on iseasi. Teiseks peaksid Ridala mehed hoolega järele mõtlema, et käima pandud rüübe äädikaks ei kääriks, nagu juhtus Martnas, kus lõpuks ei saadudki vallavanemast lahti, võimukriisist aga ei ole vald siiamaani välja tulnud, ja ei tea, kas tulebki.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ristilt
8 aastat tagasi

Nii lolli ja ülbe keskkonna ametnikuga ei ole ma varem suhelnud. Seadusi ei tunne,fiksib keskkonnaameti lehelt maha ja ähvardab. Mul oli probleem talveperioodil prügiveo sulgemisega,täielik terrorist.

kohalik
8 aastat tagasi

Mida see Peetris veel piuksub,tema töökoht ju Lääne-Nigulas.Küll on see võim ikka pähe hakanud mõnele.

kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Vabandan Peetrise ees,ei teadnud et mees istub koguni kahel toolil.Kas ikka veel vähe?

ja
8 aastat tagasi

mis seal Hanilas toimub?

lubage naerda
8 aastat tagasi

palgatöölisest vallavanem, see “vallavanem”, kes elab taeblas, aga on ennast sisse kirjutanud oma toiduringi kaaslase juurde ridalasse ainult selleks , et saada ridalas kandideerida volikokku. viimastel valimistel häbenes ta isamaa nimekirjas kandideerida ja klopsis kokku naiivikutest pundi, kus aga esimest viiulit ise mängis ja ka isamaa eelmise koosseisu volinikud osalesid ning poliitexelitabeliga ka uuesti volikokku pääsesid, seal hulgas ka nüüdne vallavanem, kes oli tulevase vallavanema koha juba omale ammu reserveerinud, loobudes siis volikogu kohast ja lastes oma toiduringil ennast vallavanemaks valida kasutades valla adminressurssi valimisliidu kokkuklopsimisel ja valimistel osalemiseks