Lõuna-Läänemaa jalgpallitüdrukud olid Jalkafestil kolmandad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

DSC_0008Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukud ja treener Jaanus Getreu jalkafestil. Foto Terje Jäär

Rapla noorte jalgpallisuve suursündmusel, juba kuuendat korda toimuval Rapla Jalkafestil tegid Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukud väga hea etteasvte, saavutades ülipingelises võistluses kolmanda koha.   

Tänavusest turniirist võttis osa rekordiliselt 51 võistkonda, enam kui 30 noorteklubist. Osales ka kaks välisriiki: Läti ja Ukraina. Läänemaa võistkondadest osales sellel aastal Lõuna-Läänema Jalgpalliklubi 2001 sündinud tüdrukud ja Läänemaa Jalgpalliklubi 2007 aastal sündinud poisid.

Jalkafest algas neljapäeval 2001. aastal sündinud tütarlaste turniiriga. Kõik esikolmikusse jõudnud võistkonnad, nii Lõuna-Läänemaa JK, Saku Sporting, kui ka Raplamaa Jalgpallikool saavutasid võrdselt viis punkti.

Ka omavaheliste mängude punktid olid võrdsed – kogu esikolmik oli omavahel viiki mänginud. Järgmise etapina loeti turniiri juhendi järel aga üldist väravate vahet ja see reastas esikolmiku järgmiselt: Saku Sporting, Raplamaa JK, Lõuna-Läänemaa JK.

Lõunaläänlased juhtisid mõlemas kohtumises, Saku Sportingu vastu 2:1 ja Raplamaa JK vastu 1:0, kuid vastased suutsid mõlemas mängus viigistada, Saku Sporting lausa viimasel sekundil. Raplamaa JK Sinist võitsid noored lõunaläänlased aga 5:0.

Raplas toimunud turniiril osales suur hulk Eesti selle vanuse paremaid mängijaid, kes kuuluvad ka Eesti noorte U15 koondisse. Saku Sportingus tegi kaasa viis, Raplamaa JK võistkonnas kolm noortekoondislast.

Ka Lõuna-Läänemaa JK oli oma ridu tugevdanud. Võistkonda aitasid sellel turniiril Emma Treiberg ja Karolina Perv, kes samuti kuuluvad Eesti noortekoondisse. Nende koduklubiks on Tallinna Kalev, kes on Lõuna-Läänemaa JK koostööpartneriks olnud juba mitu aastat.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Marjana Kuldsaar, Karita Üksvärav, Emma Treiberg, Karolina Perv, Gertu Küttmann, Jana Kardin, Siret Põldäär, Trinity Õismets, Maria Reks. Treener Jaanus Getreu

Väikelinn Rapla on noorte jalgpallis jõudsalt pead tõstnud, eriti pärast Raplamaa jalgpallikooli loomist. Sinna kuuluvad kõik suuremad Raplamaa jalgpallikeskused- Rapla, Märjamaa, Kohila.

Raplamaa JK juht Taavi Tüvist tõdeb, et iga aastaga on Jaljafest võtnud järjest suuremad mõõtmed: "Alustasime 2010, mõne osalejaga, kuid tänavusel turniiril on osalejaid üle 50 võistkonna, enam kui 30-st klubist. Lisaks veel Läti ja Ukraina."

Turniir toimub väga hea murukattega Rapla Ühisgümnaasiumi jalgpalliväljakul, nii et tingimused on head ja osalevad võistkonnad samuti kõrge tasemega.

Jaanus Getreu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
poksija
8 aastat tagasi

Sa kõrgelaubaline ei jaga üldse matsu! Kokku oli 51 võistkonda eri vanuses ja loomulikult poisid-tüdrukud eraldi arvestuses. Ehk said nüüd aru, kuigi kahtlen selles. Enne kui kedagi kritiseerid käi väheke koolis, muidu jäädki naerualuseks.

No
8 aastat tagasi

jalaga palli ei lööda!

madala laubaga vehklejale
8 aastat tagasi

Artikli läbi lugesid? Lugeda ikka oskad ka või? Osa võttis 51 võistkonda rohkem kui 30 klubist. Pikemalt räägitakse siin võistkondadest, kes ennast jalkafestil esikolmikusse mängisid. Lõuna-Läänemaa ilusatele tüdrukutele ja Jaanusele palju õnne!

vehklejale
8 aastat tagasi

Parem ikka, kui jääda nelja võistkonna hulgas viiendaks!

vehkleja
8 aastat tagasi

Nelja satsi hulgas pole paha ! Tasub lehes hõisata.