Hanila vald pidas spordimänge

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Reedel ja laupäeval peeti Vatla spordiväljakutel Hanila valla kuuendaid spordimänge, kus võistles pea sada sportlast. Oma koduküla eest olid võistlema tulnud sportlased, kes kuulunud ka Eesti rahvuskoondistesse.

Esimest kordselt kahel päeval peetud valla spordi suursündmus läks igati korda – Vatla spordiselts ja terve kogukond korraldasid uhked spordivõistlused. 

Lastepäeval joosti ja mängiti palli

Reedene päev kuulus täielikult lastele. Alad, millega korraldajad lapsed tegelema panid olid erinevad ja väga huvitavad: tuli teha kergejõustikku, mängida pushpalliga jalgpalli ja teha ka osavusharjutusi. Kergejõustikus võisteldi individuaalselt, jalgpalli aga mängiti võistkondade vahel.

Spordimängude üks korraldaja Priit Tein toonitas, et kõik lapsed olid väga tublid ja tegid õhinaga kaasa. Kõik lapsed said autasuks medalid ja päikeseprillid.

Lapsed võistlesid kahes erinevas vanuserühmas ja individuaalaladel olid parimad Joonas Vestli ja Keiro Ristikivi.

Kuus küla võistlustules

Laupäeval aga alustasid täiskasvanud, keda väga ilus ilm oli võistlema toonud lausa kuue võistkonna jagu. Varem pole Hanila valla spordimängudel kunagi nii palju osalejaid olnud – enam kui 100 inimest võistlemas on ühe ääremaa väikese valla spordiürituse kohta väga suur arv.

Oma koduküla au olid palliplatsil ja muudel aladel kaitsma tulnud ka sportlased, kes veel mõned aastad tagasi mänginud Eesti riigi eest. Näiteks endine tippvõrkpallur Vaido Veek, kes terve päeva Massu küla eest eri aladel võistles. Kõik, kes oma küla eest sportimas olid on kiitust väärt.

Kümme tundi kestnud võistluspäeva jooksul võisteldi kaheksal alal. Lõuatõmbamises saavutas esikoha Margus Treimberg Vatlast, kes suutis seda 34 korda. Naiste kangilrippumises sai esikoha samuti Vatla esindaja, Trinity Õismets, kes suutis rippes ola täpselt 2 minutit.

Nooleviskes oli naistest täpsem Merili Ring, Vatlast 173 punktiga ja meestest Pepe Vakker, Kinksi külast 137 punktiga. Nooleviskes käisid kätt proovimas kokku 65 huvilist.

Väga huvitav ala oli pulgapüüdmine. Naistest oli kiireim ja osavaim Liset Liiv, Virtsust. Meestest aga Aaro Õismets, Vatlast. Spordimängudel oli kavas ka paaristurniir sulgpallis. Seitsme paari konkurentsis võitsid Virtsu esindajad Paula-Marit Leiumaa ja Imre Krain. 

Kaks kõige huvitavat ala on ikka ja alati olnud võrkpall ja jalgpall. Platsil on erinevate külade eest võistlemas käinud vanu tegijaid ja noori lootustandvaid mängumehi.

Võrkpalliturniiri võitiski Massu (Heliko Noor, Annika Lillemägi, Vaido Veek, Priit Nukki, Glaid Laev, Mirjo Koit, Mats Mäemurd), kes alistasid kõik oma vastased kindlalt. Järgnesid Vatla 1, Kinksi, Virtsu ja Äila.

Sama kindel, kui Massu võit võrkpallis, oli Vatla 1 võit ka jalgpallis. Järgnesid  Massu, Äila, Kinksi, Virtsu, Vatla 2. Vatla eest mängisid Priit Tein, Rando Valk, Marek Saluste, Marko Kondratjuk, Rauno Kesküla, Margus Treinberg, Aaro Õismets.

Nagu maaspordis ja külademängudel tavaks, lõpetab spordipäeva maameeste spordiala – köievedu. Seekord tegi köieveo eriliseks see, et köit vedasid iga võistkonna eest tavapärase viie jõumehe asemel kolm meest. Vatlas on nii tugevad mehed, et köies ei olnud neile viimastel võistlustel vastast ja see tõmmati lihtsalt pooleks. Aga võistlus sai peetud ja köieveovõit kuulus Massu külale – Janno Liik, Vaido Veek, Andres Kasela. Võitjale järgnesid Kinksi, Äila, Vatla ja Virtsu külad.

Kui kõikide alade punktid kokku loeti, selgus ka külade üldine paremusjärjestus. Hanila valla kõige sportlikum küla on 101 punkti kogunud Vatla. Teiseks tuli 91 punktiga Massu ja kolmandaks 60 punktiga Kinksi. Järgnesid Äila, Virtsu ja Vatla 2. 

Õnnestunud spordivõistlus

Suvemängud on koht, kus külade eest võistlevad ka suvitajad ja sealt pärit vanemate lapsed, sugulased. Kuuendatel Hanila valla spordimängudel pressis end kokkuvõttes kolme parima hulka Kinksi Küla, kus elab 38 inimest ja esmakordselt võttis suvemängudest osa Äila, kus elumaju seitse.

Vatla spordiselts on suutnud suutnud ürituste korraldamisel kaasata terve kogukond ja kõik ettevõtmised on kogu külale tähtsad. Kuna sport on Vatlas alati au sees olnud, paistab see sporti lugupidamine välja ka hästi korraldatud üritustest. Vatla Spordiseltsi juhtiv korralduskolmik Maris Vaino, Priit Tein ja Taavi Linn panid üritusele hindeks viie.

Heal tasemel võrkpallurina tuntud Taavi Linn tundis heameelt selle üle, et oma inimesed tulevad kokku. "Nii hea meel on näha vanu võistkonnakaaslasi ja poisse kellega mängitud, nii oma külast, kui mujalt. Kõik tulevad siia meie oma koju. Vaido Veek, Raiko Vänt. Jällenägemisrõõm on suur," ütles ta. 

Priit Tein tänas kõiki ja oli rahul, et enamus asju õnnestus: "Tegelikult läks kõik korda. Kõik külad ju pingutasid võistkonna kokkusaamisel. Veidi aga ajas ajakava sassi Virtsu võistkonna hilinemine." 

Järgmised, järjekorras juba seitsmendad Hanila valla spordimängud toimuvad 2016 aastal Kinksi küla kiigeplatsil.

Jaanus Getreu

Fotod Siiri Põldäär

IMG_7714 IMG_7727 IMG_7730 IMG_7749 IMG_7775 IMG_7869 IMG_7884 IMG_8067 IMG_8154 IMG_8195 IMG_8205 (1) IMG_8209 IMG_8229 (1) IMG_8230 (1) IMG_8238

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments